Blog berichten

InstructieVideo: De pootjes van je hond bijknippen

Geschreven op 24 juli 2018 / Categorie: Tips, Scheren van honden, Hondentips

Bij langharige honden kan het gebeuren dat haren tussen de voetzooltjes te lang worden. Daardoor kan je hond bijvoorbeeld glijden op het pakket. Je hond kan er ook last van krijgen.
Deze haren kun je zelf bijknippen. Het is zelfs makkelijker dan je denkt. In deze instructievideo gemaakt door onze leverancier Andis (en vertaald door onszelf) krijg je een leidraad voor het knippen van de poten van je hond. 

Hoe kun je gemakkelijk de pootjes van je hond knippen?

Gebruik een plukborstel en kam daarmee het gedeelte van de poot wat je wilt knippen omhoog. Zo kun je er gemakkelijker bij met de schaar. Het mooiste effect krijg je door dit gedeelte te knippen met een uitdunschaar voor honden. 

Gebruik vervolgens een goede trimschaar zonder scherpe puntjes om de uitstekende haren weg te knippen. Langs en om de pootjes. Ook bij de zooltjes. Maar let op! knip bij de zooltjes alleen de haartjes weg die uitsteken. Knip geen haartjes tussen de zolen van je hond weg. Dit kan namelijk voor wrijving zorgen wanneer ze terug groeien. Wat vervolgens weer flink kan gaan irriteren. 

EXTRA TIPS:

1. Kies de juiste plaats met de juiste atmosfeer. Voordat je zelf je hond gaat knippen is het belangrijk dat je hond zich op zijn gemak voelt. Hiervoor is het ook van belang dat je geen stress toont. Dit kan je hond dan namelijk overnemen.

2. Beloon je hond tijdens het knippen van zijn pootjes. Dit kan bijvoorbeeld door hem te trakteren, te aaien of het beestje te prijzen.

3. Het beste tijdstip om de pootjes van je hond te knippen is aan het einde van de dag wanneer je hond al een beetje moe is. 

4. Bij kleinere honden kan je vaak wat makkelijker het pootje optillen wanneer ze staan. Hierdoor kun je er gemakkelijker bij en dus ook gemakkelijker knippen.

 

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet