9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Vachtverzorging voor paarden

Een goed onderhouden paardenvacht is belangrijk voor de gezondheid van het dier. Jij wilt toch ook dat je paard gezond is?

De beste paardenscheermachines en -messen vind je hier.

+ meer informatie

media

De laatste blogs

04 september 2021 Wat heb ik nodig om een paard met cushing te scheren?

Wat heb ik nodig om een paard met cushing te scheren?

Heeft jouw paard een dikke vacht of zelfs cushing? Wij leggen je graag uit welk scheerapparaat en welke messen je nodig hebt.

Lees verder
01 augustus 2021 Video Review: Paardenscheermachines

Video Review: Paardenscheermachines

Welke scheermachine past nu echt het beste bij jou? Om deze keuze wat makkelijker te maken hebben wij een video met de voor- en nadelen van de verschillende paardenscheermachines met snoer voor je opgesomd.

Lees verder
09 september 2021 Koeien- en Paardenscheermachines oliën

Koeien- en Paardenscheermachines oliën

Wil je gaan scheren? Maar lukt het helemaal niet, want de machine wordt heet of trekt aan de haren? Dan is het slim om de Koeien- en Paardenscheermachines te oliën

Lees verder
05 september 2021 De winterscheren paarden

De winterscheren paarden

Leuk artikel met tips en trucs over het winterscheren van paarden. Welke scheermachine en hoe kunt je het best je paard in de winter kunt scheren.

Lees verder

Clerk.io #3

Vachtverzorging voor paarden

Bij de vachtverzorging voor paarden hoort natuurlijk het borstelen. Maar ook wordt er bij sommige paarden gekozen om te scheren. Dit scheren gebeurt meestal in het najaar.

Paarden worden vaak geschoren omdat het in het najaar kouder is. Wanneer er met koudere temperaturen in combinatie met een dikke vacht intensief getraind wordt kan hij kou oplopen. Het is daarom belangrijk om actieve paarden te scheren zodat zij hun warmte goed kwijt kunnen en het zweet niet vasthouden in de dikke wintervacht.

Als geschoren paarden in de winter toch veel buiten staan worden paardendekens gebruikt om de paarden warm te houden.

media

Macrovet.nl, is specialist in scheermachines en tondeuses.
50 jaar geleden is de vader van Willem-Johan begonnen met het importeren van scheermachines van de merken Oster en Aesculap. In al die jaren hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan met deze producten. Macrovet heeft daarbij van alle machines die zij verkoopt alle onderdelen in voorraad. Mocht er iets stuk gaan dan kunnen we dat binnen no-time voor je repareren.

Meer over ons