9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Vachtverzorging voor koeien

Een goed verzorgde koe is vaak een gezonde koe. Een goede verzorging van jouw vee is dus van belang. Dit kan met onze verzorgingsproducten.

Hier vind je alle verzorgingsproducten voor jouw vee
+ meer informatie

<
media

De laatste blogs

09 oktober 2021 Snoerloos scheren van uw koeien

Snoerloos scheren van uw koeien

Wat is de beste accu-scheermachine voor het scheren van uw koeien? Wij vergelijken voor u 2 van de beste accu-scheermachines ter wereld.

Lees verder
09 september 2021 Koeien- en Paardenscheermachines oliën

Koeien- en Paardenscheermachines oliën

Wil je gaan scheren? Maar lukt het helemaal niet, want de machine wordt heet of trekt aan de haren? Dan is het slim om de Koeien- en Paardenscheermachines te oliën

Lees verder
08 augustus 2021 Paarden-, Schapen- of Koeienscheermachine met snoer of op accu?

Paarden-, Schapen- of Koeienscheermachine met snoer of op accu?

Wilt u een scheermachine met draad of met een accu. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Lees het hier!

Lees verder
31 mei 2021 Welke veescheermachine is het best voor het scheren van mijn runderen?

Welke veescheermachine is het best voor het scheren van mijn runderen?

Veel boeren kiezen er voor om hun vee te scheren. Maar welke veescheermachine is het best voor het scheren van jouw runderen?

Lees verder

Clerk.io 3

Vachtverzorging voor koeien

Een goede hygiëne belangrijk. Het heeft niet alleen invloed op de gezondheid, het zorgt ook voor een betere productie en minder kosten.

Bij een goede hygiëne hoort ook vachtverzorging. Koeien worden om hygiënische redenen geschoren als ze op stal gaan. Zo kunnen de koeien beter hun warmte kwijt en ook is de kans op schimmels en huidparasieten kleiner.

Vaak worden de koeien wanneer ze op stal gaan in grote getalen tegelijk geschoren. Het is belangrijk om dan een betrouwbare veescheermachine tot je beschikking te hebben. Zodat je in een keer kan doorscheren.

Is er toch iets met je scheermachine? Dan hebben wij alle onderdelen in voorraad en een eigen monteur in dienst die meer dan 35 jaar ervaring heeft in het repareren van scheermachines. Wij zorgen dat je vee geschoren op stal gaat.

Uiers scheren

Soms wordt er gekozen om niet de gehele koe wordt geschoren, maar alleen de uiers van haar te ontdoen. Het verwijderen van de haren op de uiers zorgt dat er minder vuil ophoopt rond de uier. Zo je door het preventief scheren van de uiers bijvoorbeeld Mastitis worden voorkomen.

Koeienstaarten scheren

Soms is er bij vee een extra scheerbeurt van de staarten nodig in de zomer. Dit zodat het melken van de koeien zo hygiënisch mogelijk gedaan kan blijven worden.

Het scheren van de koeienstaarten wordt gedaan omdat wanneer koeien op de grond liggen hun staart in het mest kan komen. Als ze vervolgens met hun staart zwaaien wordt de mest door de ruimte worden verspreid, ook over de koe zelf. Deze bacteriën wil je uiteraard niet op je koe hebben omdat deze infecties kunnen veroorzaken.

media

Macrovet.nl, zoals met grote letters op onze voorpagina aangegeven noemen wij ons zelf “Dé dierenbenodigdheden en buitenleven specialist”. Dit is niet voor niks, onze familie zit al ruim 50 jaar in de dierenbenodigdheden voor koeien, schapen, varkens, paarden en kleine huisdieren. Sinds 2008 is daarvoor de website Macrovet. nl in het leven geroepen waar u een keuze heeft uit een ruim assortiment.

Meer over ons