Blog berichten

Tools-2-Groom nieuw assortiment

Geschreven op 13 juli 2022 / Categorie: Algemeen, Hondentips

Nieuw in ons assortiment de hondenshampoos, conditioner en parfums van Tools-2-Groom.

Onze Tools-2-Groom artikelen worden met verschillende natuurlijke extracten gemaakt. Elke shampoo en conditioner heeft zijn eigen speciale kenmerken, elk zijn eigen natuurlijke ingrediënten en ze zijn allemaal parabenen en dierproefvrij!

Hondenshampoos

Er is een variatie tussen 6 verschillende hondenshampoos. Elke hondenshampoo is met verschillende natuurlijke extracten en oliën als hoofdingrediënt gemaakt. Alle hoofdingrediënten bij elkaar zijn.

 • Natuurlijk extract van helichrysum en plantaardige glycerine
 • Natuurlijk extract van Honing en goudsbloem
 • Natuurlijk extract van brandnetel en havermout
 • Natuurlijk extract van lavendel, tijm en etherische olie van tea tree
 • Natuurlijk extract van Kamille en korenbloem.

Voor elke hond zijn eigen shampoo

De shampoos zijn niet allemaal “normale shampoos” voor universeel gebruik. Er zitten ook shampoos tussen zoals:

 • Volume hondenshampoo
  De Volume honden shampoo is een diep reinigende en voedende shampoo voor de vacht. De shampoo helpt vooral honden met een ruwharige vacht, de textuur van de vacht wordt hersteld en krijgt meer volume. Bekijk hier de volume hondenshampoo
 • Extreme hondenshampoo
  Dit is wel een universele hondenshampoo voor de vette en vette en vervuilde vacht. De shampoo heeft een zachte en zuiverende werking en zorgt voor een gezonde stralende vacht.
  Klik hier voor meer informatie over deze shampoo.
 • Puppy shampoo
  Ook puppy shampoo zit nu tussen ons assortiment. De puppy shampoo is een milde shampoo speciaal voor puppy’s. De shampoo concentreert zich op het verzorgen en hydrateren van de hondenvacht. Heb jij zo een puppy shampoo nodig? Kijk dan hier verder.Het is goed om je puppy te laten wennen aan vacht verzorging 7 tips om je pup te laten wennen lees je hier.
 • Universele hondenshampoo
  Natuurlijk zit er ook een universele shampoo tussen die voor alle hondenvachten te gebruiken is. De universele shampoo voedt en reinigt de vacht diep, is lekker ruikend en kan frequent gebruikt worden. De ideale hondenshampoo is dit dus! Bestel hem hier.
 • Parasiet werende hondenshampoo
  Wij hebben nu ook een parasiet werende hondenshampoo van Tools-2-Groom in ons assortiment. Deze shampoo is een effectieve vlooienshampoo voor de hond. Ook is deze shampoo gemaakt met natuurlijke hoofdingrediënten. De hoofdingrediënten zijn tea tree en lavendel. Wil jij nou voorkomen dat jouw hond vlooien of anderen parasieten krijgt? Gebruik dan deze shampoo.

Honden conditioner

De hondenconditioner van Tools-2-Groom is een conditioner voor alle vachtsoorten, maar langharige en/of beschadigde en kwetsbare vachten hebben hier het meeste baadt aan. Door de conditioner te gebruiken wordt de vacht namelijk makkelijker te doorkambaar wat ideaal is voor langharige vachten, beschadigde en kwetsbare vachten. De hondenconditioner helpt ook de klitten uit de vacht te halen, maar er zijn ook andere manieren hoe je de klitten uit de vacht halen kan die kan je in het blog: Klitten in de vacht van je hond lezen.

Hierdoor voorkom je ook haarbreuk en maak je het gehele was en borstel/kam proces aangenamer voor je hond. Ook is de conditioner net zoals bij de shampoos met natuurlijke extracten als hoofdingrediënten gemaakt. De hoofdingrediënten van de conditioner zijn natuurlijke sesamolie en cacaoboter.

De conditioner is ook dierproefvrij en Parabenen vrij!

Wil je meer leren over deze hondenconditioner? Kijk dan verder bij de hondenconditioner op de site.

Hondenparfums

Ben je klaar met het wassen van je hond en wil je dat hij extra lekker ruiken gaat, dan kan je jouw hond nu verwennen met de hondenparfum van Tools-2-Groom.

Droog eerst je hond af voordat je de parfum gaat gebruiken. Hoe je de vacht van je hond het beste kan drogen lees je hier.

De hondenparfum is beschikbaar in 3 verschillende soorten die alle 3 gebaseerd zijn op natuurlijke geuren zoals aardbei, jasmijn, framboos etc. De hondenparfum is al gelijk gebruiksklaar om je hond mee te verwennen!
Wil jij je hond met de Tools-2-Groom hondenparfum verwennen? Kijk dan hier verder voor alle soorten parfum.

Meer informatie

Voor meer informatie over de hondenshampoos van Tools-2-Groom kan je hier klikken. In deze tekst ga je ook meer informatie vinden over het wassen van je hond zelf en hoe je dit dan het beste kan doen. Een van de onderwerpen die in de tekst voorkomt is het borstelen/kammen van je hond voordat je hem wassen gaat. Dit is natuurlijk op meerdere manieren te doen, een van de manieren om dit te doen is door het gebruik van een plukkam. Deze heeft meerdere langdurige voordelen die je in dit blog verder lezen kan.  

Meer tips en trucs over hondenvachtverzorging vind je hier.

Willem-Johan | Macrovet

Willem-Johan | Macrovet