Blog berichten

Hond kammen met een (flexibele) plukkam

Geschreven op 19 juni 2019 / Categorie: Hondentips, Algemeen

Sommige hondenrassen met dubbele vacht verharen één of twee keer per jaar, maar sommigen doen dit het hele jaar door. Een goede algemene verzorging is de beste langetermijnoplossing. Maak er een gewoonte van je hond te kammen met een plukborstel of uitdunkam. Dit zorgt voor minder haren door je huis. Je hond heeft minder klitten en zal het minder snel warm hebben.

Kam je hond regelmatig

Om klitten en vilt te voorkomen is het belangrijk je hond regelmatig te ontdoen van los en dood haar uit de ondervacht. Dit kan heel goed met een plukkam. De lange pinnen pakken het overtollige haar mee.

ActiVet plukborstels tegen klitten (slicker borstel)

Nieuw van Activet zijn de plukborstels met een flexibele kop. Deze borstels zijn net als de activet plukkamoriginele plukborstels voorzien van een speciale penstructuur. Alleen beweegt de kam door de flexibele kop met de vacht en huid mee. Hierdoor zijn de flexibele plukborstels niet meer afhankelijk van de kracht van de gebruiker. 
Door de flexibiliteit glijdt de kam gemakkelijker door de vacht. Daarbij zorgt het ervoor dat je de hond niet bezeert.

De ActiVet plukborstels hebben alleen effect wanneer je in de richting van de handgreep kamt. Trek de kam met een zachte beweging in de richting van de handgreep. Zo heb je het beste resultaat. 
Haal tijdens het kammen af en toe de haren uit de kam.  

Shampoo

Naast het gebruik van een plukkam helpt het ook je hond goed te wassen met shampoo. Veel hondenshampoos hebben als eigenschap dat ze losse haren uit de vacht halen. Daarbij kunnen eiwitten in de shampoo er voor zorgen dat de hond Voor maximale resultaten kunt je deze shampoo gebruiken in combinatie met een borstel.

Tip! Hoewel het door deze borstels gemakkelijker wordt de vacht bij te houden kan het (vooral bij vervilting) beter zijn de hond te knippen of te scheren.

 

Stephan Wegman

Stephan Wegman