9.4 / 10Klantbeoordelingen

Lederonderhoud

Lederpoets benodigdheden en lederonderhoudsproducten voor uw zadel, hoofdstel of tuig. Houdt het leer soepel en schoon. Voor het ergste vuil is de za…
Lees meer

Lederpoets benodigdheden en lederonderhoudsproducten voor uw zadel, hoofdstel of tuig. Houdt het leer soepel en schoon. Voor het ergste vuil is de zadelzeep of spuitzeep een aanrader. Daarna kunt u met Rapide ledervet of lederolie het leer mooi oppoetsen en voorkomen dat het verweerd of uitdroogt.

Ledervet

Goed onderhouden leer is soepel en gaat lang mee. Uitgedroogd leer is hard en stug en vertoont barstjes als je het buigt. Het kan scheuren of breken wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Controleer daarom regelmatig uw tuig, zadel en hoofdstel op slijtage en behandel het leer met ledervet.

Goed onderhouden leer kan goed tegen een regenbui maar als leer heel erg nat is geworden is het belangrijk dat het langzaam opdroogt in een niet te warme en goed geventileerde ruimte.

Als het tuig weinig gebruikt word kan er schimmel ontstaat op het leer, dit is een teken dat het leer niet uitgedroogd is. Het is eenvoudig te verwijderen van het tuig met een licht vochtige doek.

Lederonderhoud

Er zijn heel veel verschillende producten op de markt om leer te onderhouden, het is afhankelijk van persoonlijke voorkeur welke je gebruikt. Rapide zadelzeep of spuitzeep reinigt het leer en verzorgd het leer tegelijk. Ledervet wordt het meest gebruikt, het is eenvoudig aan te brengen met een droge doek en voed het leer zonder de stiksels aan te tasten en is verkrijgbaar in zwart of blank.

Houdt er rekening mee dat zwarte ledervet kan afgeven op kleding. Lederolie werkt vooral goed op stug tuig wat langdurig niet is ingevet. Bij overdadig gebruik kan dit de stiksels wel aantasten.