9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hoefverzorging

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment producten voor hoefverzorging van het paard. Wij verkopen onder meer hoefkapmessen, hoefborstels, hoefkrabber…
Lees meer

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment producten voor hoefverzorging van het paard. Wij verkopen onder meer hoefkapmessen, hoefborstels, hoefkrabbers, hoefraspen en hoefijzer tangen voor het verhelpen van hoefproblemen bij paarden. Onze producten zijn van extra zware kwaliteit en hebben een fijne handgreep.

Tevens vindt u hier hoefverzorgingsmiddelen voor wanneer uw paard bijvoorbeeld een tekort heeft aan biotine. Dan kan het gebeuren dat de kwaliteit van de hoeven achteruit gaat. Andere producten zoals hoefolie en hoefvet zijn uitermate effectief voor de verzorging en de bescherming van de hoeven en geven een mooie glans.

Uitwendige hoefverzorging

Door de manier waarop veel paarden in Nederland gehouden worden (veel op droge stal of op zandgrond) verliest de hoef zijn elasticiteit door het verliezen van vocht. Gemiddeld hebben we te maken met hele natte periodes waar de hoeven veel blootgesteld worden aan regenperiodes of droge periodes waarbij de hoeven langere periodes niet in aanraking komen met vocht.

In de natte periodes kan het zinvol zijn om de hoef te behandelen met teer, dit heeft een desinfecterende en uitdrogende werking en voorkomt rotstraal. Door regelmatig de hoeven in te vetten in de drogere periodes zal de hoef minder snel uitdrogen.