9.4 / 10Klantbeoordelingen

Paardenborstels

Bekijk hier alle benodigdheden voor de verzorging van een gezonde, glanzende paardenvacht. Paardenborstels en overige benodigdheden van de allerbeste…
Lees meer

Bekijk hier alle benodigdheden voor de verzorging van een gezonde, glanzende paardenvacht. Paardenborstels en overige benodigdheden van de allerbeste kwaliteit en duurzaamheid van Oster. Bestel uw Oster paardenborstels en andere paardenborstels en paardenkammen op werkdagen voor 15 uur en u heeft ze de volgende dag in huis.

Paardenvacht

Door een goede vachtverzorging zullen de oude haren loslaten en het paard een mooie glanzende vacht hebben en geen last van huidproblemen. De paardenvacht beschermt tegen kou en vocht. De vacht is een beetje vettig zodat deze geen vocht vasthoud en doorlaat. Door een goede borstelbeurt zal het huidvet zich goed verspreiden en het paard overal een mooie glans hebben.

Borstels

Er zijn heel veel verschillende borstels te koop, welke het beste werkt verschilt per persoon en hangt ook af van de vacht van het paard. Over het algemeen worden eerst de losse haren verwijderd, dit kan door middel van een roskam of rosborstel die met een draaiende beweging met de haren mee over de vacht bewogen word.

Een schuurblokje kan ook goed werken om losse haren te verwijderen en verwijderd ook vliegeneitjes uit de vacht. Daarna kan met een harde borstel de vacht weer glad geborsteld worden en voor de gevoelige plekken zoals het hoofd en de benen kan een zachte borstel gebruikt worden.

Door na de borstelbeurt het paard in te sprayen met een glansspray krijgt de vacht extra glans en zal de borsteltijd verkort worden omdat de spray een vuilafstotend laagje over de haren heen legt.