9.4 / 10Klantbeoordelingen

Gemakkelijk melk aan kalveren geven? Kies dan voor een speenemmer ofwel kalverdrinkemmer.

Speenemmers & melkbarren

Een speenemmer is geschikt voor kalfjes die niet bij hun moeder kunnen zijn. Om gezondheidsredenen kan ervoor gekozen worden het kalf bij de moeder weg te halen. Om de kalveren toch voldoende, noodzakelijke voeding binnen te laten krijgen zet je een drinkemmer voor kalveren in.

Met een speenemmer stimuleer je het natuurlijke drinkgedrag van een kalfje, aangezien kalfjes normaal aan de speen bij de moeder drinken. Laat kalfjes wel eerst wennen aan het drinken van melk met een kalverdrinkfles. Wanneer dit goed onder controle is, kun je de kalveren aan een speenemmer zetten.  In een speenemmer kun je meer melk kwijt. De speenemmers zijn vaak met 1 speen omdat kalfjes vaak alleen in de box op stal zitten.

Het is belangrijk goed in de gaten te houden dat het kalfje niet te snel te veel melk binnenkrijgt. Deze kalveren noemt men pensdrinkers. Normaal wordt melk, via de slokdram, in de lebmaag verteerd. Bij pensdrinkers komt de melk direct in de pens terecht. Met drinkemmers voor kalveren verklein je dit risico.

Onze drinkemmers zijn van kunststof en van de merken Gewa en Kerbl. Zeer makkelijk op te hangen doordat ze zijn afgevlakt aan beide zijden, zodat ze zowel binnen als buiten de box gehangen kunnen worden.

Tip: Een drinkemmer voor kalveren is vaak ook voor lammeren te gebruiken.

Naast kalveremmers vind je hier ook toebehoren zoals deksel, kalverspenen, ophangplaatje, koppeling, kniestukjes. Ook melkverwarmers om snel en makkelijk melk op te warmen.

Melkbar

Ook vind je hier het melkbar/kalverbar assortiment.