9.4 / 10Klantbeoordelingen

Voedingssupplementen

Met de juiste middelen kan een zwak kalf weer snel opknappen. Voedingssupplementen voor kalveren Een kalf kan soms zwakker zijn dan normaal. Een zwa…
Lees meer

Met de juiste middelen kan een zwak kalf weer snel opknappen.

Voedingssupplementen voor kalveren

Een kalf kan soms zwakker zijn dan normaal. Een zwak of ziek kalf help je op de been met het gebruik van voedingssupplementen. Macrovet.nl biedt in de Kalveren apotheek diverse vitamines en mineralen bij het verhelpen van verschillende klachten.

Waarom je geen vitaminetekort bij kalveren wilt hebben.

Een tekort aan de juiste vitamines en mineralen remmen de groei en de gezondheid van kalveren. De algehele weerstand van uw kalfjes verzwakt. Dit kan tot gevolg hebben dat deze dieren erg ziek kunnen worden. Zo kunnen kalveren behoorlijke spijsverteringsproblemen krijgen.

Hoe herken je zwakke kalveren en wat kun je er zelf tegen doen?

Een goede verzorging is van groot belang. Zo is het belangrijk dat kalfjes na de geboorte meteen goede voeding, in de vorm van biest, toegediend krijgen. Na een aantal weken zijn kalveren alweer iets sterker. Goede hygiëne in de stal is een belangrijk punt om aandacht aan te schenken. Blijf altijd goed naar je kalveren kijken. Is het kalf nog wel alert, staat het veel, is zijn algehele houding normaal en heeft het een goede eetlust?

Vitamines en mineralen

Om zwakke kalveren weer gezond te krijgen hebben ze extra ondersteuning in de vorm van vitamines en mineralen nodig. Bij ons vind je deze energie boosters in poedervorm, toediening met injecties, in vloeibare vorm of bolussen. Alles voor het verhogen van de weerstand van uw kalveren!

Bolussen voor kalveren

Om kalveren de juiste vitamines en mineralen toe te dienen kan dit via een bolus. Bolussen dien je makkelijk toe met een bolusingever.

Voor verschillende ziekteverschijnselen hebben wij Power bolussen in het assortiment. Zo gebruik je bij kalveren met diarree de PowerBolus Electrolyte Bolus. Ook bij ijzertekort, verhogen drinklust of verhogen weerstand zijn er bolussen beschikbaar.

In ons assortiment hebben wij diverse pillenschieters om de bolussen gemakkelijk in te kunnen geven.

Tegen kalverdiarree en spijsverteringsproblemen

Kalverdiarree is een groot probleem, veel kalveren zijn in de eerste weken erg gevoelig door hun nog lage weerstand. Oorzaken als bacteriën en virussen kunnen het dier verzwakken met in de meeste gevallen hevige kalverdiarree als gevolg. Wij hebben in ons assortiment een ruim aanbod aan anti-diarree producten. Naast de hierboven genoemde bolussen kun je hiervoor onder meer het bekende Biopect inzetten. Biopect is een natuurlijk anti-diarreemiddel op basis van pectinen, elektrolyten en glucose en zonder antibiotica.

Om zelf thuis te kunnen testen wat de oorzaak is van de kalverdiarree, bespaart u kosten en is sneller bekend wat het probleem is. Om zo gericht aan de gang te gaan met een oplossing.

Met het aanvullende diervoeder Virbac Enerlyte Plus wordt de water- en elektrolytenbalans gestabiliseerd. Met de werkzame stof elektrolyten. Draagt bij aan een snel herstel bij diarree.

Alles voor de gezondheid van jouw kalf!

Wil je een voedingssupplement voor kalveren?

Bestel dan op een werkdag voor 15.00 uur en ontvang jouw product morgen al in huis. Als er nog vragen zijn, kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar via telefoon, e-mail, chat of facebook.