9.4 / 10Klantbeoordelingen

Merkspray en merkstiften

Vee herkenning is op verschillende manieren te doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan vee herkenning door middel van nekplaatjes of halsbanden. De ene m…
Lees meer

Vee herkenning is op verschillende manieren te doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan vee herkenning door middel van nekplaatjes of halsbanden. De ene manier handiger, beter en soms sneller dan de ander. Een van die manieren om snel je vee te merken is door een Merkstift of Merk spray te gebruiken. Door een merkstift of Merkspray te gebruiken heb je minder materiaal nodig voor de vee herkenning. Hierbij heb je alleen de stift of spray zelf nodig en je kan het gewoon gelijk handmatig toepassen op je rundvee. Er zijn ook merksprays beschikbaar voor andere dieren.

Merkstiften

De duur van merkstiften is enkele weken lang. Deze merkstiften hebben een duidelijk dikke streep, zodat de nummering duidelijk te zien is. Deze originele Raidex merkstiften zitten in een plastic huls met een draaiknop wat het gebruik nog gemakkelijker maakt. De merkstiften zijn in diverse kleuren beschikbaar.

Merkspray

Merkspray voor rundvee is ongeveer voor 4 tot 8 weken zichtbaar. Het is een snel drogende spray die niet zijn kleur verliest. De merkspray is uit wasbaar en in diverse kleuren verkrijgbaar. Merkspray is ook verkrijgbaar voor andere dieren in diverse spray kleuren.