9.4 / 10Klantbeoordelingen

Oormerken

Door middel van oormerken kun je koeien goed herkennen. Zo kun je de koeien identificeren op geboortejaar, vader, moeder en nog veel meer. Oormerken…
Lees meer

Door middel van oormerken kun je koeien goed herkennen. Zo kun je de koeien identificeren op geboortejaar, vader, moeder en nog veel meer.

Oormerken zijn er in allerlei kleuren en soorten. Meestal hebben de boeren een betekenis achter de kleuren die ze gebruiken en in welk oor het oormerk zit.

Waarvoor kan je oormerken bij koeien gebruiken

Je kunt bijvoorbeeld de gemakkelijk de leeftijd van een koe zien, door een andere kleur voor elk jaar te kiezen. Je hoeft ze niet te vangen om de tanden te controleren. Met een oormerk kan je de leeftijd van een koe op 25 meter afstand zien.

Maar een oormerk kan ook snel de moeder laten zien. Ook worden oormerken gebruikt om bijvoorbeeld problemen met de koe aan te geven, zo kun je de koe goed in de gaten houden.

Bestel oormerken voor koeien bij Macrovet. Wil je graag persoonlijk advies over het bestellen van oormerken voor koeien of bijvoorbeeld weten of oormerken voor jouw koeien verplicht zijn? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.