9.4 / 10Klantbeoordelingen

Kraamhok

Een goed ingerichte kraamafdeling in uw schapenstal is niet alleen mooi maar werkt ook nog eens zeer efficiënt en schoon. Door gebruik te maken van h…
Lees meer

Een goed ingerichte kraamafdeling in uw schapenstal is niet alleen mooi maar werkt ook nog eens zeer efficiënt en schoon. Door gebruik te maken van het Patura kraamhokken systeem voor schapen en geiten kunt u de ideale opstelling creëren met schone looppaden zodat u gemakkelijk alle hokken kunt onderhouden en snel alle dieren kunt voeren.

De Patura kraamhokken voor schapen en geiten zijn ideaal voor het maken van een kraam box voor ooien met lammeren. De stabiele kunststof bekleding beschermt het lam voor tocht en zorgt ervoor dat de ooi zich kan concentreren op haar lammeren. De ooi - lam binding is daardoor geoptimaliseerd en verminderd het risico voor het afstoten van het lam. De royale afmetingen van 2.25m2 biedt ook bij meerlinggeboortes voldoende ruimte aan voor ooi en lam.

Wat heb ik nodig voor een compleet Patura Kraamhok

Een losstaand kraamhok bestaat uit 4 kraamhekken. 1 achterkant, 2 zijkanten en een voor-hek en 4 vastzet-pennen. Het voorhek kan eventueel uitgevoerd worden met een poortje zodat je makkelijker in het hokje kunt stappen.

Wil je twee hokken naast elkaar, dan heb je een tussen hekje minder nodig omdat er 1 tussen-hekje voor beide hokken gebruikt wordt. Bij 2 hokjes naast elkaar heb je geen 8 vastzet- pennen maar 6 vastzet-pennen nodig. Maak het voor jezelf makkelijk en maak een tekening van de opstelling en tel gewoon alle hekken, en hoeken. Voor iedere hoek heb je een vastzet-pin nodig.

Afmetingen van het Patura kraamhok:

  • Lengte: 150cm
  • Breedte: 150cm
  • Hoogte: 92cm
  • Oppervlakte: 2.25 m2. Eigenschappen van de losse componenten.
  • Standaard hek voor kraamhok: 150cm lang, 92cm hoog, 16kg. Gegalvaniseerd staal. Onderste gedeelde voorzien van kunststof borden.
  • Hek voor kraamhok met poortje: 150cm lang, 92cm hoog, 16kg. Gegalvaniseerd staal. Onderste gedeelde voorzien van kunststof borden. Poortje kan 2 richtingen op draaien en wordt met een overslag beugel vergrendeld.
  • Vastzet-pin voor hekwerk: Lengte 94cm diameter 14mm 2kg, (4 stuks nodig bij 1 hok, minder wanneer u hokken aan elkaar gaat koppelen.

Handige accessoires voor de perfecte kraamhokken

Tijdens de lammerij heb je enorm veel werk te verzetten, lammeren worden achter elkaar geboren en alle dieren moeten continu verzorgt worden. Het vele werk wordt een stuk gemakkelijker en efficiënter wanneer je dit goed inricht met de juiste accessoires voor de kraamhokken:

Opzet hooiruif

Een opzet hooiruif is ideaal om de schapen continu van schoon en vers hooi te voorzien. Vanaf een grote afstand kun je zien of ze nog voldoende hebben. Voor de Patura kraamhokken hebben we een mooie opzet hooiruif beschikbaar in 3 verschillende groottes. Bekijk ze onderaan deze pagina.

Voer- en watervoorziening

Gebruik een emmerhouder geschikt voor een inzetbak. Zo zorgt u ervoor dat de voerbakken en drinkbakken op de juiste hoogte geplaatst worden zodat de ooien er niet in kunnen poepen en er minder snel stro of hooi in komt. De lammeren zijn ook veel veiliger en kunnen zo niet in de drinkbak komen. De emmerhouders zijn er in een enkele of dubbele uitvoering en geschikt voor inzetschalen met een diameter van 280mm. De inzetbakken zijn te gebruiken als voerbakje of drinkbakje en zijn verkrijgbaar in 5 liter en 8 liter. Meer info onderaan deze pagina.

Samenwerking Macrovet.nl en Patura KG

Macrovet is in 2016 een unieke samenwerking aangegaan met Patura KG uit Duitsland. Patura zocht de beste partner om haar assortiment in Nederland online aan te bieden en heeft hier voor Macrovet aangesteld als Premium partner. Alle Patura producten, mits in voorraad en besteld voor 15.00 uur worden dezelfde werkdag rechtstreeks door Patura verzonden en de eerst volgende werkdag door DPD afgeleverd. Wanneer een artikel niet naar wens is heeft u dezelfde voordelen en garanties als dat u een product uit onze eigen voorraad besteld.

Standaard verkoopeenheid van Patura kraamhok voor schapen en geiten

De verkoopprijs is per onderdeel tenzij anders aangegeven in de productnaam. In sommige gevallen worden er extra verzendkosten in rekening gebracht voor bijvoorbeeld volumineuze goederen of goederen die uitsluitend op een pallet of speciaal transport verzonden kunnen worden. Deze verzendkosten zijn altijd van toepassing ongeacht de hoogte van het totaal bedrag. Indien er extra verzendkosten in rekening gebracht worden kunt u dat terug zien in de winkelwagen.

Eenmalig extra kosten voor speciaal transport

Helaas zijn deze producten te groot of te zwaar om met de normale pakketpost te verzenden. Hierdoor zijn we genoodzaakt om eenmalig per zending de kosten voor speciaal transport aan u door te berekenen. Wanneer u verschillende artikelen besteld die in aanmerking komen voor speciaal transport wordt er maar een keer de extra verzendkosten in rekening gebracht omdat we het in de meeste gevallen op een pallet of meerdere pallets kunnen samenvoegen.