9.4 / 10Klantbeoordelingen

Drinkbakken

Voer jouw schapen en lammeren op de juiste manier. Door dit op de juiste manier aan te pakken kun je zorgen voor een betere gezondheid voor jouw kudd…
Lees meer

Voer jouw schapen en lammeren op de juiste manier. Door dit op de juiste manier aan te pakken kun je zorgen voor een betere gezondheid voor jouw kudde. Een gezonde kudde zorgt voor meer winstgevendheid en minder gedoe.

Goede drinkbakken zijn een goede start. Maar waar moet je op letten voor het vinden van een goede drinkbak voor schapen.

Er zijn twee soorten drinkbakken; tijdelijke en permanente drinkbakken.

Permanente drinkbakken

Een permanente drinkbak wordt op een plek vastgezet. Dat wil zeggen dat ze hierna niet meer verplaatst worden. Deze zijn vaak van beton. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen:

Voordelen van permanente drinkbakken:

  • Stevig en zwaar genoeg om te voorkomen dat dieren ze per ongeluk omstoten of erover struikelen.
  • Meer over hoe deze gaat worden. Je kunt het zelf ontwerpen en aanpassen aan de situatie.

Nadelen van permanente drinkbakken:

  • Tactische begrazing van de weide door jouw schapen is lastig omdat permanente drinkbakken nauwelijks te verplaatsen zijn.
  • Doordat de vaste drinkbakken niet te verplaatsen zijn is het soms nodig om drinkbakken op meerdere locaties te plaatsen. Waardoor de kosten kunnen oplopen.

Verplaatsbare drinkbakken

Tijdelijke drinkbakken voor schapen, zoals die van polyethyleen, zorgen voor meer flexibiliteit op uw terrein. Door hun aanpassingsvermogen kunnen zij uw landbouwbedrijf op verschillende manieren ten goede komen. Het is net alsof u twee vliegen in één klap slaat.

Tijdelijke/verplaatsbare drinkbakken voor schapen zijn gemaakt van lichter materiaal.

  • Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijker schoon te maken.
  • Gelijkmatigere begrazing doordat je ze tactisch kan plaatsen
  • Gras rondom de drinkplek wordt minder vertrapt door de schapen.