9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hoewel muizen veel schade en overlast kunnen veroorzaken kunnen we het soms niet over ons hart verkrijgen om deze te vergiftigen met muizengif of te vangen in een muizenklem. Niemand heeft er last van als een muisje in de vrije natuur rond loopt, eigenlijk hoort hij hier ook thuis en kan hij nuttig zijn in het ecosysteem. Daarom kunt u een diervriendelijke muizenval kopen.

Met deze levende muizenval kunt u de muis levend vangen en hem ver van huis uitzetten in de open natuur. Er zijn verschillende diervriendelijke muizenvallen zoals rechte muizenvangkooien met 1 of twee ingangen, een diervriendelijke muizenval in de vorm van een iglo waar ze wel in kunnen maar niet meer uit. Of u kiest voor de speciaal door Supercat ontworpen diervriendelijke muizenval van kunststof.

Hoe werkt een diervriendelijke muizenval

Met een diervriendelijke muizenval vang je een muis levend zonder hem te doden. Je hebt een lokaas nodig die je in de val plaatst of er al in zit. Als de muis in de muisvriendelijke muizenval is gelopen valt het klepje dicht en zit de muis opgesloten. Nadat de muis gevangen is kun je de muis buiten ergens uitzetten.

De muis is erg slim. Zorg er daarom voor dat de vangkooi op de juiste plek staat. Plaats de val op plekken waarvan je weet dat de muis daar is geweest. Bijvoorbeeld te zien door de ontlasting van muizen. Plaats hem nooit midden in een ruimte maar altijd langs de kant.

Bij de draadkistvallen doe je een beetje pindakaas als lokaas in de val om de muis naar binnen te lokken. Heb je last van een spitsmuis? Gebruik dan een stukje vleeswaren, zoals spek, als lokaas. Bij deze levende muizenvallen moet je de val zelf afstellen door het ijzerdraadje achter de pin te spannen.

De Supercat levende muizenval is al voorzien van lokstof. Met een simpele druk zet je de val op scherp. Als de muis gevangen is en je wilt hem weer uitzetten druk je op de knop van deze val en de val gaat open.

Kun je elk soort muis levend vangen?

In principe wel, echter is niet elke soort muis hetzelfde en hebben ze een ander eetgewoonte en zul je dus ook een ander lokaas moeten gebruiken. Voor de meest voorkomende huismuis kun je eigenlijk het beste pindakaas, zaden en noten gebruiken om hem in de muisvriendelijke val te lokken.

Een spitsmuis daar en tegen is wat moeilijker levend te vangen, deze houd namelijk helemaal niet van noten en pindakaas maar is een echte vleeseter. Gebruik voor een spitsmuis een stukje spek, spekvet of regenworm om hem in de muizenkooi te lokken.

Koop hier de beste diervriendelijke muizenvallen die er zijn op het gebied van het levend vangen van muizen.