9.4 / 10Klantbeoordelingen

Voor het verjagen van muizen uit huis of een andere ruimte zonder te doden gebruik je een muizenverjager. Dit is een diervriendelijke manier van het bestrijden van muizen. Naast een verjager kan dit ook met een diervriendelijke muizenval.

Met een ultrasone muizenverjager kunt u effectief muizen weren uit huis, maar ook uit maneges, schuren en opslagplaatsen. Dit is een elektronisch apparaatje dat werkt met ultrasone geluiden. Een muizen verjager valt eigenlijk onder een ongedierteverjager, die naast muizen ook werkzaam kan zijn tegen bijvoorbeeld ongewenste ratten, konijnen, eekhoorns, spinnen en kruipende insecten.

Uit laboratoriumtesten is bewezen dat de muizenverjager doeltreffende werkt bij het verjagen van muizen of ander ongedierte.

Hoe werkt ultrasoon geluid

De verjager produceert hoge pieptonen (boven 20.000Hz) die mensen niet kunnen horen, maar voor muizen zeer vervelend zijn. De zeer hoge frequentie geluiden met een sterke intensiteit beïnvloeden de communicatie van de muis en daardoor kunnen ze mogelijke aanvallers niet horen. De omgeving wordt voor de muizen ongemakkelijk en prikkelbaar. Daarom zullen zij niet langer op deze (uw huis) plek willen blijven en vertrekken ze. Ultrasone tonen weerkaatsen tegen harde, vlakke oppervlaktes en gaan dus niet door muren. De tonen worden als het ware opgeslorpt door zachte materialen.

Waar plaats ik een muizenverjager?

Het is belangrijk om exact de muizenverjager op de juiste plaats neer te zetten om zo de beste werking te krijgen! Als het apparaat niet goed wordt opgesteld, wordt het verkeerd gebruikt en zult u de muizen alsnog niet verjagen.

Het is belangrijk om het apparaat zo te plaatsen dat het niet gehinderd wordt door muren, deuren, meubels maar ook zogenaamde zachte materialen zoals tapijt en sofa`s. Plaats de verjager niet achter een gordijn of meubelstuk. Op het betreffende apparaat staat vaak tot hoeveel m2 bereikt het heeft, vaak komt het er op neer om 1 verjager per kamer te installeren. Het is raadzaam om het apparaat op 5-60 cm van de vloer te plaatsen.

Tips gebruik muizenverjager

Het belangrijkste aandachtspunt is dus eigenlijk om de exacte locatie te bepalen voor de muizenverjager zodat er geen obstakels in de weg staan. Reken goed uit of voor de beschikbare ruimte 1 apparaat voldoende is om te installeren.

Om tot een goed resultaat te komen is het raadzaam om tot 2 weken na plaatsing te wachten. Blijf ook daarna het apparaat gebruiken om de muizen te blijven weren uit huis. Tot slot is het raadzaam om het apparaat op 5-60 cm van de vloer te plaatsen.