9.4 / 10Klantbeoordelingen

Paarden kunnen al snel zwaar gaan ademen door bijvoorbeeld stoffige stallen. Stofhoest is weer het gevolg van veel stof in het hooi. De op deze pagina getoonde producten kunnen de hoest verzachten en verhelpen. Keuze voor zowel homeopathische producten welke ontstekingen in de luchtwegen van binnenuit verhelpen of kruiden melanges welke de jeuk in de slokdarm kunnen verzachten/verhelpen.

Hoestend paard

Een hoestend paard kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn paarden die beginnen te hoesten door irritatie van de luchtwegen door blootstelling aan irriterende stoffen in de lucht zoals stof, schimmel en ammoniak. Of paarden kunnen hoesten door een verminderde weerstand, ze hebben dan een ontsteking aan de luchtwegen.

Verzachtende middelen remmen de hoestprikkel maar nemen misschien niet de oorzaak weg, onderzoek daarom altijd goed de oorzaak van het hoesten. Er zijn ook slijmoplossende middelen die het ophoesten vergemakkelijken en daardoor de voedingsbodem van de bacteriën weg nemen. Om de algemene weerstand te verhogen kan een voedingssupplement gegeven worden.