9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hier vindt u alle producten omtrent de verzorging van spierpijn en ondersteuning bij peesblessures en gewrichtsproblemen bij paarden. Behandeling bij een blessure maar ook supplementen voor een betere spieropbouw of voor langdurig gebruik ter ondersteuning van gewrichtsproblemen.

Peesblessure

Een peesblessure is een veel voorkomende maar vervelende blessure. Omdat de pezen slecht doorbloed zijn duurt de genezing lang, van enkele maanden tot een jaar. Een peesblessure kan ontstaan door overtrainen of door een trauma van buitenaf.

Soms loopt het paard overduidelijk kreupel maar het kan ook zijn dat het slecht zichtbaar is. Als het vermoeden bestaat dat het om een peesblessure gaat is direct koelen heel belangrijk. Het afspuiten van het been remt niet alleen de pijnprikkel maar ook de zwelling.
Bij een blessure door trauma kan ook een verwonding zichtbaar zijn, is de wond groter dan 2 cm of als deze blijft bloeden moet altijd de dierenarts geraadpleegd worden.

Spieropbouw

De juiste training is essentieel voor een goede spieropbouw. Maar in combinatie met een voedingssupplement kan de spieropbouw gestimuleerd worden. Zonder voldoende training zal de spieromvang niet toenemen.

Gewrichten

Gewrichtsproblemen kunnen ontstaan door overbelasting of ouderdom. Het kraakbeen laagje tussen de gewrichten wordt dunner en de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof minder waardoor bewegen pijnlijk kan worden.
Door voedingssupplementen kan de kwaliteit en aanmaak van het gewrichtsvloeistof gestimuleerd worden. Gewrichtsschade die ontstaan is door slijtage kan niet terug gedraaid worden, hierbij kan alleen nog de pijn bestreden worden zodat het paard makkelijker kan bewegen.