9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Weidegang

Alles voor de perfecte weidegang voor Runderen vind je bij Macrovet. Van eenvoudige afrastering, weidedrinkbakken tot aan hooiruiven vind je hier.

+ meer informatie

In de categorie weidegang vind je de producten die jij nodig hebt voor een goedde weidegang. Wij hebben onder meer afrastering, hekken, hooiruiven, drinkbakken en voerbakken voor rundvee.

Verschillende weidegang producten

Koeien afrastering

De afrastering van jouw koeien is erg belangrijk, want dit zorgt ervoor dat ze op hun eigen weide blijven. Hiervoor heb je een elektrische afrastering nodig of een schrikkeldraad. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor de elektrische afrastering door veehouders. Voor de afrastering is niet alleen het schrikdraad wat hierbij nodig is. Er zijn ook andere benodigdheden die je vinden kan onder de categorie koeienafrastering.

Hooiruiven

Een hooiruif is handig in verschillende opzichten.

  • Hooiruiven zijn belangrijk voor de voeding van je koe, zo blijven ze rustig staan tijdens het eten waardoor ze minder hooi verspillen. Dat ze rustig blijven staan is ook beter voor hun spijsvertering.
  • Wanneer de weide niet genoeg voeding kan verzorgen voor jouw runderen, dan is een hooiruif de oplossing. Ze zijn makkelijk bij te vullen en kunnen het voer beschermen tegen slechtere weersomstandigheden.

Drinkbakken voor runderen

Het is erg slim om een weidedrinkbak voor jouw koeien aan te schaffen zo blijven ze gehydrateerd. Er zijn diverse drinkbakken beschikbaar. Zo heb je permanente en tijdelijke drinkbakken. Weet je zeker dat je je drinkbak niet meer gaat verplaatsten in de wei? Neem dan een permanente drinkbak, want deze is na het neerzetten niet gemakkelijk meer te verplaatsen, hierbij is het ook mogelijk om een vaste waterleiding aan te leggen. Heb je eenmaal gekozen tussen een vaste of tijdelijke drinkbak? Dan kun je uit deze 2 verschillende drinkbakken nog een andere keuze maken. Die staan onder de productcategorie Weidedrinkbakken.

Voerbakken

Weidevoerbakken voor koeien zijn ontworpen om jouw kudde te voorzien van bijvoeding. Een voerbak is zo gemaakt dat het hooi niet op de grond kan vallen. Zo kan de voeding ook niet vuil worden. Verspilling van runderen voedsel wordt ook hiermee tegen gegaan kijk voor de diverse voerbakken onder de productcategorie Weidevoerbakken.

media

Vooral in de beginjaren van onze handel toen de koehandel nog het meeste via de lokale en landelijke veemarkten door handjeklap voltrok, waren dwangmiddelen zoals veedrijvers, keuringshalsters, stierenringen de voornaamste handel. Tegenwoordig is het wat minder en zijn bijvoorbeeld keuringshalsters uitsluitend nog in trek bij de fanatieke boeren. Neusringen en veedrijvers zijn hedendaags steeds meer wat omstreden maar blijven vaak onmisbaar. In deze moderne tijd van de robots is er wel steeds meer vraag naar halsriemen voor de transponders.

Meer over ons