9.4 / 10Klantbeoordelingen

Weidedrinkbakken

De meeste veehouders vragen zich vaak af of er wel voeder- en drinkbakken voor hun koeien nodig zijn. Maar het is erg belangrijk dat je koeien goed g…
Lees meer

De meeste veehouders vragen zich vaak af of er wel voeder- en drinkbakken voor hun koeien nodig zijn. Maar het is erg belangrijk dat je koeien goed gehydrateerd blijven.

Het is dus slim een weidedrinkbak voor je koeien aan te schaffen. Waar moet je dan precies op letten?

Weidedrinkbakken voor koeien

Weidedrinkbakken moeten goed toegankelijk zijn voor jouw vee. Maar kies je dan voor een tijdelijke of permanente drinkbak?

Een permanente drinkbak voor je koeien wordt op een vaste plek in de wei gezet. Deze kun je niet meer verplaatsen. Dit heeft als voordeel dat ze vaak stevig zijn, ze kunnen niet omgegooid worden. Ook kan er een vaste waterleiding worden aangelegd.

Echter wordt doordat de drinkbak op dezelfde plek blijft staan de plek rond de bak aangetast door vertrapping. Zo zal het gras er minder kans hebben en is er grote kans op een modderpoel. Ook tactische begrazing is met een permanente weidedrinkbak vrijwel onmogelijk.

Het alternatief voor verplaatsbare drinkbakken is een tijdelijke drinkbak. Hierdoor ben je flexibeler. Daarbij zijn ze vaak lichter in gewicht en onder andere hierdoor ook gemakkelijker schoon te maken. Daarbij kun de koeien met een flexibele drinkbak jouw weide wel tactisch laten begrazen.

Kies een goede weidedrinkbak

Als je hebt besloten of je een tijdelijke - of permanente waterdrinkbak wilt voor jouw vee. Dan zijn er nog andere keuzes die je kunt maken. Bijvoorbeeld voor het materiaal een RVS drinkbak voor koeien of kies je liever voor een weidedrinkbak van metaal of kunststof.

Twijfel je wat voor jouw weide de beste drinkbak is? Wij helpen je graag bij je keuze zodat jij jouw koeien met een gerust hart de weide in kan laten gaan.

Heb je behoefte aan persoonlijk advies voor jouw situatie? Wij staan graag voor je klaar. Neem dan contact met ons op.