9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hooiruiven

Met een hooiruif is bijvoeren van jouw rundvee in de wei een fluitje van een cent. Kies voor een hooiruif als de weide niet genoeg in de voedingsbeho…
Lees meer

Met een hooiruif is bijvoeren van jouw rundvee in de wei een fluitje van een cent. Kies voor een hooiruif als de weide niet genoeg in de voedingsbehoefte van jouw vee voorziet of wanneer je verspilling zo veel mogelijk wilt tegengaan.

Bijvoeren van jouw rundvee met een hooiruif

Een hooiruif (of weideruif) biedt de oplossing voor (bij)voeding in de weide. Het dak van de hooiruif beschermd het hooi tegen weersomstandigheden zoals wind, hagel, regen en sneeuw. Zo kun je het hooi zelfs in de weide bij voeren. Een plek waar vaak verder geen beschutting is.

Maar een hooiruif beschermt tegen meer. De bodem van de hooiruif zweeft iets boven de grond. Hierdoor kan het niet vertrapt worden door jouw rundvee.

Ook zorgt de verhoogde bodem van de ruif er voor dat er minder vuil in het voer komt. Dus minder zand, urine en mest tussen het hooi. Hierdoor is de kans op parasieten ook kleiner.

Beperk hooiverlies tot een minimum

Met een hooiruif kan verspilling tegen woorden gegaan. Doordat er minder op de grond terecht komt. Om verder hooiverlies tegen te gaan kun je ook bijvoorbeeld een hooinet gebruiken. Zo krijgen de koeien het hooi ook beter gedoseerd.

Ook adviseren wij om slechts voldoende hooi voor één dag in de ruif te verstrekken. Maar de juiste voederhekken kunnen zorgen dat er niet te snel wordt gegeten of te veel wordt verspilt.

Wil je graag advies over welke hooiruiven het meest geschikt zijn voor jouw rundvee? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies.