9.4 / 10Klantbeoordelingen

Koeienafrastering

Een goede koeien afrastering zorgt ervoor dat jouw rundvee op de eigen weide blijft. Je kunt zo bepalen welke gedeelten van de wei worden begraast. E…
Lees meer

Een goede koeien afrastering zorgt ervoor dat jouw rundvee op de eigen weide blijft. Je kunt zo bepalen welke gedeelten van de wei worden begraast.

Een afrastering kan ook gebruikt worden om gevaren voor jouw koeien van buitenaf buiten te houden.

Wat voor afrasteringen voor koeien zijn er precies?

Vroeger werd er vaak prikkeldraad gebruikt voor de afrasteringen. Maar tegenwoordig hebben elektrische afrasteringen de voorkeur bij veehouders.

Prikkeldraad verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld. Dit komt doordat koeien bij prikkeldraad verwondingen kunnen oplopen. Bij schrikdraad afrasteringen lopen koeien daar vrijwel geen risico op.

Elektrische afrastering voor een koeienweide

Een schrikdraad omheining voor een koeienweiland bestaat natuurlijk niet alleen uit schrikdraad. Daarvoor is meer nodig dan schrikdraad alleen. Er is natuurlijk ook een schrikdraadapparaat nodig die zorgt dat er spanning op het draad komt te staan.

Er zijn verschillende soorten schrikdraad apparaten, maar de meest gebruikte voor koeienweides is wel een apparaat op het vaste stroomnet. Dit kan ook goed koeien vaak staan op weides met een vaste afrastering.

Waar rekening mee houden bij de aanschaf van een schrikdraadapparaat voor jouw koeien?

Het is bij het uitzoeken van een schrikdraadapparaat voor je koeienweide als eerste van belang te kijken welke stroomvoorziening je wilt gebruiken. Daarna is het belangrijk te kijken naar de afstand die de stroompulsen door de afrastering moeten afleggen en de begroeiing op de weide.

Als er begroeiing tegen het draad aan komt verliest de afrastering zijn kracht. Doordat de stroom dan via de begroeiing naar de grond weg loopt.

Bij een koeienafrastering dit risico minder groot omdat de hoogte van de schrikdraden op ongeveer 1,10m liggen. Tot die hoogte is er vaak maar weinig begroeiing.

Kies goede geleiders voor de afrastering van jouw koeienweide

Voor de afrastering van een koeienweide wordt vaak voor schrikdraad gekozen als geleider van het stroom. Maar ook gladdraad (lijkt op ijzerdraad) wordt er vaak voor gekozen.

Ook bij schrikdraad zijn er verschillende kwaliteiten. Kijk voor de juiste keuze vooral naar de lengte van je afrastering.

Afrasteringsmaterialen voor koeien

Op onze site vind je een compleet assortiment afrasteringsmaterialen voor koeien van diverse merken zoals Patura en Gallagher. Denk aan schrikdraadapparaten en schrikdraad, maar ook palen en isolatoren en verbinders.

Wil je graag meer weten over ons assortiment voor koeienafrasteringen? Of graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.