9.4 / 10Klantbeoordelingen

Wat is de beste keuze voor mij om muizen te bestrijden?

Op deze pagina vind je het antwoord wat de beste keuze is voor jou om muizen te bestrijden. Je kunt muizen doden, vangen of verjagen. Ieder heeft hier zijn eigen keuze in wat voor hem of haar prettig voelt. Daarnaast hangt het ook soms van de omgeving af welke bestrijding toe te passen is.

Muizen doden

Je kunt muizen doden door een klem, een val of met gif.

Voordeel: Zeker van muizenprobleem af

Nadeel: niet diervriendelijk

Welke producten: houten muizenklem, metalen muizenklem, kunststof muizenklem, elektrische muizenval, Goodnature val. Te gebruiken in combinatie met een lokmiddel. Een lokmiddel kan pindakaas zijn.  Met een lokaas kun je ook detecteren. Met alleen een lokmiddel doodt je niet een muis, wel met muizengif. Muizengif gebruik je het beste in combinatie met een voerdoos ofwel lokdoos. Zo plaats je het gif veilig weg voor kinderen en dieren. Muizengif wordt vanaf 2023 verboden voor particulieren te gebruiken.

Muizen zelf vangen

Muizen vang je met diervriendelijke vallen, die je gemakkelijk zelf kunt bedienen.

Voordeel: diervriendelijk bestrijden, zonder gif

Nadeel: kans op terugkomst, bij grote plaag moeilijk snel onder controle te krijgen

Welke producten: muizenvangkooi met 1 ingang of 2 ingangen, te gebruiken met een lokaas.

Muizen verjagen

Een diervriendelijke manier om van ongewenste dieren af te komen is om een muizenverjager (met geluid) in te zetten.

Voordeel: geen gif

Nadeel: Kans dat de muis weer terugkomt

Welke producten: muizenverjager voor binnen gebruik met bereik 30m2, 150m2 of 300m2. Werkt in een stopcontact en geeft ultrasone geluiden uit, niet hoorbaar voor mensen.

Indien je graag nog meer informatie over zelf muizen bestrijden wilt weten bekijk dan een van onze muizen adviespagina`s. Uiteraard staat onze klantenservice ook voor je klaar als je met vragen zit. Bereikbaar elke werkdag van 09.00-17.00 uur per mail, telefoon, via chat of Facebook.