9.4 / 10Klantbeoordelingen

Wat is de beste keuze voor mij om ratten te bestrijden?

Op deze pagina vind je het antwoord wat de beste keuze is voor jou om ratten te bestrijden. Je kunt ongewenste ratten doden, vangen of verjagen. Ieder heeft hier zijn eigen keuze in wat voor hem of haar prettig voelt. Daarnaast hangt het ook soms van de omgeving af welke bestrijding toe te passen is.

Ratten doden

Je kunt ratten doden door een klem, een val of met gif.

Voordeel: Zeker van het ratten probleem af

Nadeel: niet diervriendelijk

Welke producten: houten rattenklem, metalen rattenklem, kunststof rattenklem, elektrische rattenval, Goodnature val. Te gebruiken in combinatie met een lokmiddel. Een lokmiddel kan pindakaas zijn.  Met een lokaas kun je ook detecteren. Met alleen een lokmiddel doodt je niet een rat, wel met rattengif (100% gelijk aan muizengif). Rattengif gebruik je het beste in combinatie met een voerdoos ofwel lokdoos. Zo plaats je het gif veilig weg voor kinderen en dieren. Rattengif wordt vanaf 2023 verboden voor particulieren te gebruiken.

Ratten zelf vangen

Ratten vang je met diervriendelijke vallen, die je gemakkelijk zelf kunt bedienen.

Voordeel: diervriendelijk bestrijden, zonder gif

Nadeel: kans op terugkomst, bij grote plaag moeilijk snel onder controle te krijgen

Welke producten: rattenvangkooi met 1 ingang te gebruiken met een lokaas.

Ratten verjagen

Een diervriendelijke manier om van ongewenste dieren af te komen is om een rattenverjager (met geluid) in te zetten.

Voordeel: geen gif

Nadeel: Kans dat de rat weer terugkomt

Welke producten: rattenverjager voor binnen gebruik met bereik 30m2, 150m2 of 300m2. Werkt in een stopcontact en geeft ultrasone geluiden uit, niet hoorbaar voor mensen.

Indien je graag nog meer informatie over zelf ratten bestrijden wilt weten bekijk dan een van onze ratten adviespagina`s. Uiteraard staat onze klantenservice ook voor je klaar als je met vragen zit. Bereikbaar elke werkdag van 09.00-17.00 uur per mail, telefoon, via chat of Facebook.