9.4 / 10Klantbeoordelingen

Ratten wil je niet in huis of in je tuin. Het zijn vieze dieren die vrij snel alles kunnen onder poepen en plassen. De uitwerpselen van ratten kunnen ziekten, zoals de Ziekte van Weil, veroorzaken bij de mens. Daarnaast kunnen ratten zich razendsnel voortplanten, dus waar je er eerst 1 ziet kan dat aantal al snel toenemen. Tot slot zijn het knagers; ze kunnen veel knaagschade aan materialen veroorzaken. Voor het bestrijden van ratten kun je kiezen om ze te verjagen, te doden of te vangen. Ratten vangen of doden kun je doen met behulp van rattenvallen.

Soorten rattenvallen

In ons assortiment rattenvallen vind je een groot aantal verschillende vallen. Hieronder leggen we je het verschil uit om het kiezen wat makkelijker te maken.

Ratten doden met een rattenklem

De meest bekende en oudste is de traditionele houten klapval. Deze rattenklem is er ook in metaal of kunststof uitvoering. Ratten wordt gelokt door lokvoer (lokpasta/pindakaas/spek) op de val, de rat eet en de val klapt dicht. Meest goedkope val en voor 1 rat in te zetten. Binnen gebruik.

Veiliger voor kinderen en huisdieren binnen is het gebruik van de voerdoos met ingebouwde rattenklem. Ook hier lok je ratten met lokaas (lokpasta/pindakaas/spek) in de val. Door het doorzichtige venster en de gele klem binnenin kun je makkelijk zien of er een rat gevangen is. Je kunt nu makkelijk de doos optillen en verplaatsen zonder de rat rechtstreeks aan te hoeven raken. Bij het legen van de klem komt u wel rechtstreeks in contact met de rat dus is het hygiënisch om wegwerphandschoenen om te doen.

Een voerdoos zonder klem, een zogenaamde rattenvoerdoos, gebruik je alleen op veilig gif te kunnen plaatsen. Voor binnenshuis.

Ratten doden met schok

Met een elektrische val lok je ratten met lokaas (lokpasta/pindakaas/spek) binnen in de val en doodt je ratten met een schok van hoog voltage. Door de elektrocutie zijn ze meteen doodt. Daarna eenvoudig weg te gooien zonder ze aan te raken. Duurdere val maar na de vangst blijft de val bruikbaar voor meerdere ratten. Binnen gebruik.

Ratten doden met CO2 patroon

Met de Goodnature a24 rattenval doodt je ratten mechanisch, met hulp van een CO2 patroon. De rat wordt door bijgevoegd lokaas aangetrokken, daarna wordt de trigger-pin in de val geactiveerd waardoor de slagpin binnen een seconde de rat doodt. Voor binnen en buiten gebruik.

Ratten vangen

Met een diervriendelijke val, of rattenvangkooi, lok je ratten ook met een lokmiddel (lokpasta/pindakaas/spek) maar komen ze levend in een kooi terecht. De gevangen rat zet je kilometers van je tuin en huis weer terug de natuur in. Voor binnen en buiten gebruik.

Waar opletten bij het kopen van een rattenval?

Om voor jezelf de beste rattenval te kopen, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden:

  • doden of levend vangen?
  • duurdere of goedkopere optie?
  • heb je te maken met (nog maar) 1 rat of meerdere ratten?
  • binnen of buiten gebruik?

Een rattenval bestellen?

Ben je eruit welke rattenval je wilt kopen? Bestel op werkdagen voor 15 uur bij Macrovet.nl en je kunt morgen al aan de slag om je rattenoverlast te bestrijden. Als er toch nog vragen zijn neem dan gerust contact op meet onze klantenservice. Te bereiken van 8.30 tot 17.00 uur op werkdagen via telefoon, e-mail of de chatfunctie op onze site.