9.4 / 10Klantbeoordelingen

Als je overlast van ratten hebt wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Je kunt op verschillende manieren van rattenoverlast afkomen. Als je het niet over je hart kunt verkrijgen ratten te doden kun je diervriendelijk ratten verjagen met een rattenverjager. Ratten verjagen je dan met een ultrasoon geluid, voor binnen gebruik.

Ratten verjagen met geluid, werkt dat?

Met een ultrasone rattenverjager kun je effectief muizen weren uit huis, maneges, schuren en opslagplaatsen. Dit is een elektronisch apparaatje dat werkt met ultrasone geluiden. Uit laboratoriumtesten is bewezen dat de rattenverjager doeltreffend werkt bij het verjagen van ratten.

De verjager produceert hoge pieptonen (boven 20.000Hz) die mensen niet kunnen horen, maar voor ratten zeer vervelend zijn. De zeer hoge frequentie geluiden met een sterke intensiteit beïnvloeden de communicatie van de rat en daardoor kunnen ze mogelijke aanvallers niet horen. De omgeving wordt voor de ratten ongemakkelijk en prikkelbaar.

Daarom zullen zij niet langer op deze (uw huis) plek willen blijven en vertrekken ze. Ultrasone tonen weerkaatsen tegen harde, vlakke oppervlaktes en gaan dus niet door muren. De tonen worden als het ware opgeslorpt door zachte materialen.

De beste tips om ratten te verjagen met geluid:

  • Het is belangrijk om exact de rattenverjager op de juiste plaats neer te zetten om zo de beste werking te krijgen! Als het apparaat niet goed wordt opgesteld, wordt het verkeerd gebruikt en zul je de ratten alsnog niet verjagen.
  • Het is belangrijk om het apparaat zo te plaatsen dat het niet gehinderd wordt door muren, deuren, meubels maar ook zogenaamde zachte materialen zoals tapijt en sofa`s. Plaats de verjager niet achter een gordijn of meubelstuk.
  • Op het betreffende apparaat staat vaak tot hoeveel m2 bereikt het heeft, vaak komt het er op neer om 1 verjager per kamer te installeren.
  • Het is raadzaam om het apparaat op 5-60 cm van de vloer te plaatsen.

  • Reken goed uit of voor de beschikbare ruimte 1 apparaat voldoende is om te installeren.
  • Om tot een goed resultaat te komen is het raadzaam om tot 2 weken na plaatsing te wachten. Blijf ook daarna het apparaat gebruiken om de ratten te blijven weren uit huis.

De beste rattenverjagers bij Macrovet.nl

Ben je eruit dat dit de beste optie voor jou is om de ongewenste rat(ten) te verjagen? Als je op werkdagen voor 15 uur besteld, kun je morgen al aan de gang met het stoppen van de overlast van ratten in huis. Mocht je er nu nog niet uit zijn dan staat onze klantenservice op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar via de telefoon, mail en de chatknop via de site.