9.4 / 10Klantbeoordelingen

Op een diervriendelijke manier ratten bestrijden doe je met vangkooien. Je doodt dus niet de rat maar je vangt de rat levend en je kunt de rat buiten verderop uitzetten. Je hebt voor de rattenvangkooi wel een lokaas nodig om de rat te lokken.

Alles over de beste diervriendelijke rattenvallen

Werkwijze rattenvangkooi:
Voor het vangen van de rat heb je alleen de kooi en wat lokmiddel, zoals lokpasta, of lokaas nodig. Een lokaas kan pindakaas of spek zijn. Je zet de kooi op de juiste plaats waar je de rat hebt waargenomen. Een goede plaats is op een beschutte plek, uit het zicht van hun vijanden zoals roofvogels. Ook langs muren lopen ratten vaak.

Na het neerzetten en aanbrengen van het lokaas zet je de rattenval op scherp door het draad achter de pin te spannen. Zodra de rat gaat eten van het lokaas zorgt het haakje voor het dichtklappen van de ingang. Daarna zit de rat dus levend opgesloten. Wat daarna doen met de gevangen rat? Zet het diertje ver buiten je huis en tuin uit, bijvoorbeeld in een nabije bos een aantal kilometers verderop. Na de vangst kan de val zo vaak je wilt gebruikt worden voor het vangen van andere ratten. Een andere manier om diervriendelijk ratten te bestrijden kan met een rattenverjager.

Specificaties

De levende rattenvallen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

  • Voordelen: bestrijden van ratten door levend te vangen, humaan, goed zichtbaar rat gevangen, roestbestendig, herbruikbaar, veilig voor kinderen en dieren, zonder gif
  • Nadelen: kans op terugkomst, bij grote plaag lastig onder controle te krijgen, je zult de gevangen rat in de kooi minimaal 2km verder moeten wegbrengen.

Professionele rattenvangkooien

De beste diervriendelijke rattenval is volgens ons de rattenvangkooi 27x9.5x9.5 cm. Van degelijk roestvrijstaal materiaal en makkelijk in gebruik. Wij verkopen alleen de beste merken van marktleiders op het gebied van bestrijden van ratten, zoals de rattenvangkooien van Pest-Stop. In het assortiment van Pest-Stop zit ook een ratten vangkooi voor meerdere ratten.

Een rattenvangkooi kopen?

Ben je eruit welke vangkooi je wilt kopen? Bestel op werkdagen voor 15 uur bij Macrovet.nl en je kunt morgen al aan de slag om je rattenoverlast te bestrijden. Als er toch nog vragen zijn neem dan gerust contact op meet onze klantenservice. Te bereiken van 8.30 tot 17.00 uur op werkdagen via telefoon, e-mail of de chatfunctie op onze site.