Skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten

 • Verspringende lange/korte tanden
 • Extra grof voor dikke vachten
 • Keuze uit verschillende lengtes
 

vanaf 49,99

Productnaam

Prijs

Aantal

Oster® A5 CryogenX™ 7 Skiptooth 3.2 mm

62,- 49,99 Excl. BTW: 41,31
Nog 10+ in voorraad

Andis UltraEdge™ 7 Skiptooth 3.2 mm

62,- 49,99 Excl. BTW: 41,31
Nog 50+ in voorraad

Oster® A5 CryogenX™ 5 Skiptooth 6.3 mm

68,- 59,- Excl. BTW: 48,76
Nog 10+ in voorraad

Andis UltraEdge™ 5 Skiptooth 6.3 mm

68,- 59,- Excl. BTW: 48,76
Nog 100+ in voorraad

Oster® A5 CryogenX™ 4 Skiptooth 9.5 mm

76,- 69,- Excl. BTW: 57,02
Nog 10+ in voorraad

Andis UltraEdge™ 4 Skiptooth 9.5 mm

76,- 69,- Excl. BTW: 57,02
Nog 50+ in voorraad

Andis UltraEdge™ 3¾ Skiptooth 13 mm

80,- 69,- Excl. BTW: 57,02
Nog 10+ in voorraad

Speciale tondeuse scheerkoppen voor moeilijke vachten

Een speciaal stukje gereedschap voor het scheren van de moeilijkste en zwaarste vachten. Heeft uw hond een dikke vacht met klitten. Is hij amper door te kammen en loopt elke tondeuse er in vast. Dan is een SkipTooth kopje de beste oplossing.

Wat is een skiptooth scheerkop

Een skiptooth scheerkop is een verwisselbare scheerkop welke past op alle merken tondeuses die gebruik maken van het universele snap-on systeem. Skiptooth betekend verspringende tanden. Het ondermes (de kam) heeft om en om lange en korte tanden. Door deze verspringende tanden is de kop in eerste instantie grover waardoor ze makkelijker door een dikke vacht heen kammen en uiteindelijk ook makkelijker een dikke vacht scheren.

De verspringende tanden zorgen voor een beter scheergemak. Door de verschillende lengtes van de tanden kammen deze scheerkoppen makkelijker door de vacht waardoor hij makkelijker scheert. Er zijn een aantal verschillende SkipTooth scheerkoppen verkrijgbaar. Het verschil zit hem in de uiteindelijke scheerhoogte.

Bekijk de video over skiptooth scheerkoppen

 

De verschillende varianten

 • Nummer 7: Deze kop scheert redelijk kort en laat het haar op 3.2mm staan wanneer je tegen de haargroei in scheert. Als je met de haargroei mee scheert is het uiteindelijke resultaat ongeveer 6mm. (Gebruik de Skiptooth nummer 7 bij vachten met veel klitten of vervilting)

 • Nummer 5: Deze kop scheert op 6.3 mm. Dit bedekt de huid mooi. Wanneer je tegen de haargroei in scheert is het resultaat exact 6.3mm, scheer je met de haargroei mee blijft er ongeveer 12mm vacht staan.

 • Nummer 4: Deze kop scheert op 9.5 mm. Ideaal wanneer u de hond niet te kort wilt scheren. Tegen de haargroei in scheer je op exact 9.5mm. Scheer je met de haargroei mee blijft er ongeveer 18mm vacht staan.

 • Nummer 3 3/4 Deze kop scheert op 13mm, dit is redelijk lang voor een tondeuse scheerkop. Tegen de haargroei in scheer je op exact 13mm. Wanneer je met de haargroei mee scheert wordt de vacht redelijk lang geschoren op ongeveer 2.5cm.

 

Met dikke vervilte vachten is het in de regel wel zo dat hoe korter u op de huid scheert hoe makkelijker het zal gaan. Scheer ook altijd met de haargroei mee voor een mooi egaal resultaat. Tevens is het van belang om de scheerkop zo vlak mogelijk op de huid te houden tijdens het scheren zodat de kam goed zijn werk kan doen.

Van al deze kopjes zijn er ook zogenaamde F varianten De F staat voor fijn. Deze kun je gebruiken voor de Finishing touch, ze scheren namelijk iets netter dan de skiptooth koppen. Het verschil is dat bij de F koppen alle tanden gelijk zijn.

De Skiptooth scheerkoppen passen op alle professionele tondeuses van Oster, Andis, Moser en sommige wahl modellen.

Is een SkipTooth scheerkop geschikt voor mijn hond?

Wij praten meer over vachten dan over hondenrassen. In de regel kun je zelf heel goed bepalen of een skiptooth scheerkop geschikt is of dat je beter met een fijnere kop kunt werken.

Een skiptooth scheerkop is geschikt wanneer:

 • Je hond moeilijk te kammen is met een hele fijne kam
 • De vacht erg dik is
 • De vacht vol zit met klitten
 • De vacht verwaarloosd is
 • De hond lichte viltplekken- of ondervacht heeft.
 • Bij extreme vilt is eigenlijk de enige oplossing om helemaal kaal te scheren met scheerkop nummer 10 onder de viltlaag door

Welke lengte moet ik hebben voor mijn hond

Dat hangt helemaal af van uw persoonlijke voorkeuren. natuurlijk zijn er veel ras eigenschappen waar een hond aan zou moeten voldoen volgens de kenners en de shows. Maar niet iedere hond is een showhond. Een boerderij hond bijvoorbeeld loopt de hele dag buiten en wordt snel vies. Een boerderijhond worden vaak lekker kort geschoren. Maar als je bijvoorbeeld elke dag gaat te zwemmen met je hond is een korte vacht ook heerlijk. Voor de hond zelf maakt het echt niet zo heel veel uit.

Deze hondenrassen worden vaak geschoren met een SkipTooth

Om nog langer plezier te hebben van je Skiptooth scheerkop is het belangrijk voldoende olie te gebruiken. Maar ook onderhoud is erg belangrijk om optimaal te kunnen blijven scheren. 

Advies nodig?

Bij vragen over een product staan wij u graag persoonlijk te woord!

Bel 0222 761770 voor onze klantenservice, of stuur een bericht via:
men
Productbeoordelingen Skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten

Top

Werkt perfect

Datum: 6 augustus 2022 Door: Sandra

Prima

Na de aankoop van een tondeuze bleek al snel dat de plastic meegeleverde scheerkammen niet datgene waren wat we nodig hadden voor onze Guus.
Na hulpvraag deze metalen er bij aangeschaft. Voldoet uitstekend. Wel prijzig, hoop dat deze het een aantal jaren uit gaat houden

Datum: 10 juli 2022 Door: Gerke

Een 8!

Goed product, ik ben tevreden.

Datum: 16 juni 2022 Door: Yvonne

Specificaties Skiptooth scheerkoppen voor dikke vachten

 • Artikelnummerskiptooth
 • MerkAndis, Oster
 • Geschikt voorAndis AGC modellen, Andis AGR modellen, Andis AGRC modellen, Moser Dierentondeuse, Oster Golden A5, Oster PowerMax, Oster PowerPro
 • Scheren vanHonden
 • SoortTondeuse Kopje