9.4 / 10Klantbeoordelingen

Hondenshampoo

Ons assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende hondenshampoos. Je hebt hondenshampoos die helpen de vacht te ontklitten tot antibacteriël…
Lees meer

Ons assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende hondenshampoos. Je hebt hondenshampoos die helpen de vacht te ontklitten tot antibacteriële honden shampoo die de vacht en huid goed ontsmetten, schoonmaken. Heeft jouw hond een speciale shampoo nodig voor bijvoorbeeld: een droge huid of wil je gewoon een lekker ruikende shampoo? De Tools-2-Groom producten die wij beschikbaar hebben, hebben allerlei soorten shampoos. Waar ook de beste hondenshampoo of conditioner voor jouw hond bij zit. Daarnaast vind je in ons assortiment ook verschillende professionele Wahl Showman honden shampoos.

In deze tekst ga je meer te weten te komen over de hondenshampoo van Tools-2-Groom die bij ons verkrijgbaar zijn, ook zul je meer te weten komen over de conditioner, hondenparfum en de andere Tools-2-Groom producten. Verder gaan we je nog informeren over hoe je jouw hond het beste wassen kunt en welke producten je hiervoor nodig hebt.

Waar kan ik mijn hond wassen

Je kan je hond laten wassen door een gespecialiseerd iemand bij een hondenwassalon, maar je kan ook gewoon gemakkelijk thuis de hond douchen. Ga je jouw hond douchen, dan moet het water lauw zijn.

Dit zorgt ervoor dat de shampoo extra goed werkt en je hond voelt zich een stuk comfortabeler om met lauw water gewassen te worden. Het is ook mogelijk om je hond in bad te doen, maar doe hem niet elke week in bad. Honden hebben een vetlaagje talg op hun huid, dit vetlaagje zorgt voor een beschermde vacht tegen uitdroging en infecties en je hond behoudt een natuurlijk verzorgde hondenvacht.

Dit geldt hetzelfde als je jouw hond onder de douche zet. Doe dit niet te vaak, zo blijft het vetlaagje talg beschermd. De meeste honden met kort haar hebben 2 tot 4 wasbeurten per jaar nodig. Wordt jouw hond vaak vies van bijvoorbeeld: het spelen en houdt de vacht veel vuil vast, dan mag de hond vaker gewassen worden om het vuil te verwijderen uit de vacht en de losse haren af te spoelen.

Wanneer moet ik mijn hond wassen

Als een hond maar ongeveer 2 tot 4 wasbeurten per jaar nodig heeft. Wanneer moet ik mijn hond wassen dan? Er zijn veel aanwijzingen die je erop wijzen dat je hond gewassen moet worden, deze aanwijzingen zullen hieronder genoemd worden.

Wanneer je vuilresten tussen de vacht voelt en ziet dat er veel grondresten zoals: zand of andere kleine vuilresten zijn overgebleven in de vacht. Een shampoo hiervoor die wij beschikbaar hebben is de Tools-2-Groom extreme hondenshamoo; dit is een universele hondenshampoo die de vette en vervuilde vacht diep reinigt met een zuiverende werking. Door vuilresten die de vacht vies maken en blijven hangen kan de hond huidirritaties en jeuk krijgen. Was de huid dus goed wanneer de huid/vacht vies oogt en voelt. Heeft je hond toch jeuk of huidirritaties gekregen dan zijn er speciale shampoos voor jeuk en huidirritatie bij honden. Door de achterblijvende vuilresten kan de hond ook beginnen te gaan stinken na een tijdje. Was je hond dus wel op tijd wanneer je merkt dat hij irritaties krijgt, een vuile vacht of begin te stinken om dit allemaal te voorkomen.

Heeft je hond alleen een vette vacht? Dan hoeft deze niet gewassen te worden. Dit is een beschermend laagje talg wat de huid en vacht helpt.

Hoe was je een hond?

De meeste honden houden er niet van om gewassen te worden, daarom zijn er een aantal dingen die je kan doen om je hond te wassen en hem het comfortabeler te maken.

 • Kijk goed welke shampoo jouw hond nodig heeft. Heeft je hond een zwart of witte vacht. Dan kan je een kleurherstellende shampoo gebruiken om ongewenste tonen te voorkomen of te neutraliseren. Onze shampoo hiervoor die wij beschikbaar hebben is de Tools-2-Groom Black & White shampoo, dit is een zeer goede shampoo die kleur herstellend werkt.
 • Checken op plekjes
  Check voordat je begint met wassen op wondjes of andere plekjes op je hond die geïrriteerd kunnen raken tijdens het wassen, zo voorkom je de schrik van je hond wanneer je tijdens het wassen over zo’n plekje heen was gegaan. Heb je plekjes gevonden en weet je niet wat dit zijn en of het pijn gaat doen tijdens het wassen laat ze dan altijd even aan een dierenarts zien, voordat je gaat wassen.
 • Vind de juiste honden shampoo
  Voor het wassen van je hond heb je de juiste honden shampoo nodig die bij zijn huid/vacht past. Heeft je hond last van jeuk? Dan heb je een honden shampoo tegen jeuk nodig. Heeft je hond een ruwharige vacht dan kan je de Tools-2-Groom volume hondenshampoo gebruiken, deze is speciaal voor de ruwere vachten en reinigt, voed de vacht diep. Zo heb je allemaal verschillende shampoos voor verschillende vachten, vacht/huid problemen.
 • Het verwijderen van de klitten
  Verwijder de klitten van de vacht voordat je de hond gaat wassen je kan dit doen door de vacht door te borstellen of kammen. Dit gaat makkelijker in het begin en is fijner voor je hond. Gaat het verwijderen van klitten wat moeizaam, dan is het gebruik van een anti klitspray erg handig deze zorgt er ook voor dat je de haren niet beschadigd. Wij raden hiervoor de Tools-2-Groom anti klitspray aan, deze is speciaal voor het ontklitten en zonder siliconen.
 • Gebruik lauw water
  Door het gebruik van lauw water is het water niet te heet of te koud voor de hond en blijft hij rustiger, ook werkt de shampoo die je gebruikt dan beter.
 • Gebruik van conditioner
  Na het wassen van de hond kan je hem insmeren met conditioner, spoel deze wel goed uit de vacht na gebruik. De conditioner van Tools-2-Groom voedt de vacht diep en maakt de vacht makkelijker doorkam baar na het wassen.
 • Afdrogen van de hond
  Na het wassen droog dan goed de hond af. Het verschilt per vacht enge hoelang het drogingsproces duurt, het gebruiken van een föhn is hiervoor handig ook om de onder vacht goed droog te laten worden en het drogingsproces te versnellen.

Hondenparfum

Na het wassen van je hond kan je hem extra verwennen, door een heerlijk geurtje op hem te sprayen. De hondenparfums die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn van het degelijk merk Tools-2-Groom. Wij hebben 3 verschillende parfums die allemaal gebaseerd zijn op natuurlijke geuren. De natuurlijke hondenparfum is de perfecte parfum voor jouw hond om hem mee te verwennen.

Puppy wassen

Het wassen van een puppy gaat natuurlijk heel anders dan het wassen van een volgroeide hond. Vanaf 3 maanden oud kan je beginnen met het wassen van je puppy doe dit een keer per maand. Voor het wassen van een puppy heb je speciale puppy shampoo nodig. Deze shampoos zijn wat milder en dus speciaal voor puppy’s. Bouw het wassen van je puppy rustig op en doe dit niet met een waterstraal, omdat de puppy’s nog erg gevoelig zijn. Je kan de puppy in bad doen om hem rustig aan het water te laten wennen. Maak de pup rustig nat met een washandje en gebruik daarna de juiste puppy shampoo voor jouw pup. Een aanrader hiervoor is onze Tools-2-Groom puppy shampoo en puppy conditioner. Dit zijn milde hondenshampoos en conditioner speciaal gemaakt voor jonge pups.

Vlooienshampoo

Heeft jouw hond last gekregen van vlooien dan kan je een speciale vlooienshampoo gebruiken. Deze shampoo heft een parasiet werende werking en lost het probleem van vlooien of andere ongedierte bij jouw hond huid/vacht op, maar deze kan het ook voorkomen.