9.4 / 10Klantbeoordelingen
media

Verzorgingsproducten voor paarden

Een goede verzorging van de vacht van je paard is van belang. Vachtverzorging is hier een belangrijke pijler voor. Ook goede hoefverzorging, paardenshampoo en paardenborstels zijn belangrijk voor een goede gezondheid.

Hier vind je alle verzorgingsproducten voor jouw paard

+ meer informatie

media

De laatste blogs

03 augustus 2021 Hoe scheer je een paard?

Hoe scheer je een paard?

Door de kou en de lengte van de vacht droogt je paard minder snel. Hierdoor kan hij kou vatten. Maar ook vinden anderen dat het mooier staat en je het paard makkelijker schoon krijgen. Maar hoe scheer je een paard?

Lees verder
06 september 2021 Checklist: Wat heb je nodig om een paard te scheren

Checklist: Wat heb je nodig om een paard te scheren

Als het kouder wordt kiezen veel paardeneigenaren er voor hun paard te scheren. Maar wat heb je precies nodig om je paard te scheren?

Lees verder
09 september 2021 Koeien- en Paardenscheermachines oliën

Koeien- en Paardenscheermachines oliën

Wil je gaan scheren? Maar lukt het helemaal niet, want de machine wordt heet of trekt aan de haren? Dan is het slim om de Koeien- en Paardenscheermachines te oliën

Lees verder
16 september 2021 Wat heb ik nodig om het hoofd en benen van mijn paard te scheren

Wat heb ik nodig om het hoofd en benen van mijn paard te scheren

Het lichaam van je paard is geschoren voor de winter. Maar het grote scheerapparaat vind je paard niet fijn. Een tondeuse kan dan uitkomst bieden..

Lees verder

Clerk.io #3

Verzorging voor paarden

Bekijk hier het assortiment paarden verzorging zoals verschillende soorten vachtverzorgingsproducten o.a. verschillende merken paarden shampoo, glanssprays, paarden borstels, alles voor een goede hoefverzorging. Alles is uit voorraad leverbaar, vandaag besteld, morgen in huis.

Glanzende vacht

Een gezond paard heeft een glanzende vacht, ook in de koudere periodes. Een goede vachtverzorging is daar ook een belangrijk onderdeel van. Door het paard goed te borstelen en soms een wasbeurt te geven worden oude haren verwijderd en blijft de huid schoon waardoor er geen jeuk ontstaat. De manen en de staart zijn makkelijker uit te borstelen door bijvoorbeeld een glansspray te gebruiken. Hierdoor ontstaat een glanzend laagje over de haren.

Hoefverzorging

De hoeven hebben ook een goede verzorging nodig. In de natuur blijven de hoeven redelijk in balans door de verschillende weersomstandigheden en slijten de hoeven op een natuurlijke wijze af maar op de manier waar wij paarden houden is extra verzorging essentieel. Regelmatig het vuil uit de hoeven verwijderen en in nattere periodes kan het zinvol zijn om de straal te behandelen met teer, dit geeft bescherming tegen vocht en voorkomt dat de straal aangetast word ( rotstraal).

media

Macrovet.nl, is specialist in scheermachines en tondeuses.
50 jaar geleden is de vader van Willem-Johan begonnen met het importeren van scheermachines van de merken Oster en Aesculap. In al die jaren hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan met deze producten. Macrovet heeft daarbij van alle machines die zij verkoopt alle onderdelen in voorraad. Mocht er iets stuk gaan dan kunnen we dat binnen no-time voor je repareren.

Meer over ons