9.4 / 10Klantbeoordelingen

Scheerkoppen

De juiste scheerkoppen zijn misschien nog wel belangrijker dan de tondeuse als het gaat om het scheren van je kat. Door de juiste scheerkoppen te kie…
Lees meer

De juiste scheerkoppen zijn misschien nog wel belangrijker dan de tondeuse als het gaat om het scheren van je kat. Door de juiste scheerkoppen te kiezen kan je jouw kat gemakkelijker scheren.

De beste scheerkop voor het scheren van je kat

Een goede scheerkop is essentieel wanneer je jouw kat wilt scheren. Katten worden meestal geschoren wanneer ze klitten of vilt hebben. In het geval dat je deze klitten er niet uit kunt wassen voor je gaat scheren, is het noodzakelijk dat je onder deze klitten door scheert.

Scheerkoppen of opzetkammen die de vacht langer laten blijven meestal in de klitten hangen waardoor er geen haren kunnen worden afgeschoren.Het onder de klitten door scheren wordt doorgaans gedaan met de scheerkop nummer 10. Deze wordt bij de meeste tondeuses standaard geleverd. Deze kop scheert op 1,5 mm en is doorgaans kort genoeg onder de klitten van je kat door te scheren. Je hebt dus vaak geen extra scheerkop nodig.

Wanneer de klitten te strak op de huid zitten is het soms noodzakelijk dat je een nog kortere kop kiest. Dan zou je kunnen kiezen voor scheerkopje no 30. Deze kop scheert nog korter op wel 0,5 mm. Dit is echt heel kort, maar zo kun je wel de meest extreme klitten wegscheren.