9.4 / 10Klantbeoordelingen

Kattentondeuse

Katten worden vaak pas geschoren als ze erge klitten of al last van vervilting hebben. Het is daarom erg belangrijk dat je een tondeuse aanschaft die…
Lees meer

Katten worden vaak pas geschoren als ze erge klitten of al last van vervilting hebben. Het is daarom erg belangrijk dat je een tondeuse aanschaft die krachtig genoeg is.

Krachtige tondeuse voor het scheren van je kat

Klitten kunnen erg strak zitten. Een krachtige tondeuse is zodoende een must. De messen moeten immers snel en met genoeg kracht heen en weer bewogen worden zodat ze kapot worden gesneden.

De kracht van de tondeuse is echter niet het enige belangrijke eigenschap voor het scheren van je kat. Katten schrikken iets sneller van harde geluiden dan honden. Daarom is het, naast dat de kattentondeuse krachtig moet zijn, ook van belang dat hij vrij stil is.
Door de klitten moet je dicht op de huid van jouw kat scheren om er onder door te komen. Wat je dan niet moet hebben is een kat die schrikt van de tondeuse. Je zou de kat wellicht kunnen bezeren.
Met een stillere tondeuse verklein je dit risico.

Scheerkoppen voor de kattentondeuse

Ook de scheerkoppen zijn naast een goede kattentondeuse belangrijk bij het scheren van je kat. De tondeuse levert de kracht, maar de messen doen het werk. Het is dus van belang dat je de juiste scheerkop kiest.

Heeft je kat klitten en vilt? Kies er dan voor te scheren met de standaard scheerkop nummer 10. Zo kun je onder de klitten doorscheren.