9.4 / 10Klantbeoordelingen

Motten bestrijden?

Motten zijn mooie wezens waar we eigenlijk geen last van hebben. Totdat ze schade aan je kleding, andere textielproducten of voedsel veroorzaken. Motten leggen eitjes, hieruit komen larven. Deze larven van motten doen zich te goed aan allerlei levensmiddelen in jouw huis. Dit heeft onder andere als gevolg dat hierdoor de voedselsvoorraden vervuilt worden met uitwerpselen, spinsels, dode motten en schimmels.

Waar hebben motten een hekel aan?

Een van oma`s tips om motten te bestrijden is om azijn te mengen met water in een bakje en dit op de plek neer te zetten waar je last van motten hebt. Hier zullen motten in principe van dood gaan. Preventief kun je niet-opgemaakte voedselvoorraad die al lang in het keukenkastje liggen verwijderen. Doe dit in speciaal afsluitbare bakjes voor voedsel. Ook droogbloemstukjes verwijderen in huis. Voor de cacaomot zitten hier namelijk vaak aantrekkelijke noten in.

Ook kun je kledingmotten in je kledingkast voorkomen door je kleding schoon op te bergen, niet te dicht naast elkaar te hangen en af en toe je kledingkast te luchten. Een zelfgemaakt geurzakje met lavendel is ook een goede tip om motten te verdrijven.

Mochten deze tips niet helpen zet dan een effectief middel tegen motten in om ze te bestrijden.

Motten in huis

Als je last van motjes in huis hebt is het goed om te weten met welke soort mot je te maken zodat je het juiste middel tegen motten bestrijden in de keuken gebruikt.

Meelmotten bestrijden

Als je motten in de keuken hebt ontdekt dan is de kans groot dat je met meelmotten te maken hebt. Andere namen voor deze mot zijn Indische meelmot, voedselmot, fruitmot of vruchtmot. Deze levensmiddelen motten tasten meel, meelproducten, cacao, chocolade, gedroogde groenten, vruchten, noten en andere plantaardige procucten aan. Een fruitmot richt schade aan de teelt van appels en peren aan.

Ontdek of je meelmotten hebt door het inzetten van een feromoonval.

Hoe werkt een feromoonval?

Dit is een geurloze lijmval met lokstof (feromoon). De geur trekt mannelijke motten naar het lijmoppervlak waar ze worden gevangen. Hiermee wordt de voortplanting van de mot stopgezet. Met een feromoonval kun je motten herkennen en vangen. Met de Green Protect feromoonval tegen de fruitmot, levensmiddelen of pruimmot en Aeroxon Levensmiddelenmottenval ben je snel van motten af!

Motten bestrijden in de kledingkast

Om kleermotten te bestrijden kun je ook een feromoonval inzetten. De kledingmottenval in ons assortiment is van het merk Green Protect, Aeroxon of Pest-Stop. Met de Pest-Stop Hangende mottenval kun je de val makkelijk ophangen tussen de kleding vanwege het bijgemaakte haakje, super handig!

Motten bestrijden met insectenlamp of bestrijdingsmiddel

Een andere milieuvriendelijke manier van motten bestrijden in huis is met een insectenlamp. Motten worden door het licht uit de mottenlamp aangetrokken, met een elektroschok worden ze uitgeschakeld. Je vindt bij ons de Weitech Inzzector lamp en de BSI Insect Zap vlieg & mug insectenlamp.

Een andere manier om motten uit te schakelen kan met een spray tegen motten. Deze mottenspray bevat pyrethrin en is geschikt om in gesloten ruimtes te gebruiken. Een professioneel bestrijdingsmiddel tegen motten is Spritex Pyrethrin. Dit anti mot middel gebruik je in kieren- en naden, in combinatie met vernevelaar.

Motten bestrijden in de tuin

Als je snel zichtbare schade aan je buxus (haag) ervaart is de kans groot dat een buxusmot of buxusrups zich in je mooie tuin heeft gevestigd. Met de buxus feromoonval lok je de mannelijke buxusmot in de val en vang je hem. Het Belgische merk BSI werkt al jaren aan oplossingen in huis en tuin insectenbestrijding. BSI heeft buxusmot bestrijding in het assortiment onder de naam BSI Buxusmot Feromoon val en BSI Omni Insect. Insectenbestrijdingsmiddel COMPO Karaten Garden wordt naast o.a. bladluizen, rupsen ingezet bij de buxusrups. De werkzame stof in Karate Garden wordt in de plant opgenomen, zodra de buxusmot ervan eet zullen ze doodgaan.

Waarom kiezen voor producten tegen motten van Macrovet?

  • Onze ongediertespecialisten hebben jarenlange ervaring met producten om verschillende ongedierte te bestrijden en weten vrijwel voor elke situatie een oplossing.
  • Een groot assortiment met de beste merken als Aeroxon, Pest-Stop, BSI, Green Protect en Weitech Inzzzector om uit te kiezen.
  • Vragen of meer informatie nodig? Bel, chat, mail naar onze klantenservice, elke werkdag van 8.30 - 17.00 uur beschikbaar.