9.4 / 10Klantbeoordelingen

Heerlijk de zon in de zomer maar ook het moment dat er veel overlast wordt ervaren door vliegende insecten zoals muggen. Niet alleen buiten in de tuin hebben we last van muggen maar ook binnen in huis of in de stal. Je kunt heel veel zelf tegen muggen doen maar soms helpt dat ook niet eens. Gelukkig kun je dan gebruik maken van muggenbestrijding.

Verschillende middelen tegen muggen

Er zijn verschillende soorten middelen tegen muggen bestrijding:

 • Diervriendelijk, gifvrij en milieuvriendelijk kunnen muggen verjaagt worden met een muggenrepeller of inzzzector.
  Met een izzzector bestrijdt je muggen met licht (LED) en werkt via een stopcontact. De repeller of of ongedierteverjager verjaagt muggen met ultrasoon geluid. Werkt ook via stopcontact.
 • Een andere optie is chemische muggenbestrijding.
  Werkt door middel van een bepaalde werkzame stof. Voor in huis zou dit een muggenspray kunnen zijn. Wanneer je een spray toepast tegen muggen is het wel zeer verstandig om de ruimtes goed te ventileren en dieren en kinderen uit de ruimte te houden.
 • Een wat vriendelijkere manier is het gebruik van een muggenlamp.
  Dit zijn elektrische muggenvangers welke gebruikmaken van -in de meeste gevallen- blauw uv-licht, waar insecten graag op afkomen. Deze komen dan terecht op een plakstrip of op een elektrisch rooster. Worden vaak gebruikt bij keukens in de horeca.
 • Tot slot kun je ook effectief muggen bestrijden met een vliegenmepper. Onze elektrische vliegenmepper is oplaadbaar via een bijgeleverde usb-kabel.

Muggen in huis

Ervaar je overlast van muggen in huis, zoals de slaapkamer, dan kun je muggen binnen bestrijden met een lamp, vliegenmepper, verjager of spray. Ook bij een muggenplaag in een ander ruimte zoals een stal, tuinhuisje of schuur kun je deze middelen inzetten.

Muggen buiten bestrijden

Naast muggenoverlast in huis kun je ook overlast van muggen buiten hebben. De meeste plekken waar overlast wordt ervaren zijn in de tuin, op terras, balkon of bij de vijver.

Een aantal feiten over muggen:

 • Vrouwelijke muggen bijten, mannelijke muggen niet.
 • Muggen zijn vooral in de nacht actief omdat de lucht dan vochtiger is, ze kunnen niet tegen droge lucht.
 • Er zijn meer muggen in de zomer. Dit komt omdat de hoge temperaturen in de warme maanden zorgen dat de levencylcus van de mug sneller voltooid wordt; eitjes worden meer gelegd en komen sneller uit.

Vandaar dat je de overlast vaak ervaart als je `s avonds in de zomer nog lekker buiten zit na je werk om te genieten van een barbecue of als je gewoon gezellig samen buiten bent. Waar altijd gedacht wordt dat muggen op licht afkomen is niet waar. Muggen komen af op onze lichaamsgeur- en warmte. Ook een vijver met stilstaand water zorgt voor veel muggen buiten.

Naast het gebruik van Deet, muggenspray, kun je muggen buiten eigenlijk niet direct verjagen. Beter kun je een aantal maatregelen nemen om muggenoverlast buiten te voorkomen.

Tips om overlast muggen te voorkomen:

 • Plaats horren voor ramen en eventueel deuren.
 • Maak dakgoten en afvoeren goed schoon. Zo voorkom je dat ze het stilstaande water gaan gebruiken als nestplaats.
 • Ook andere plekken of spullen waar water in kan zitten, verwijder zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld gieters en emmers.
 • Zet ramen en deuren (met horren!) ‘s avonds en ‘s nachts zoveel mogelijk open.
 • Zet een ventilator of airco aan. Muggen houden niet van tocht.

Grote muggenplaag

Heb je te maken met een grote overlast van heel veel muggen dan kun je het insectenbestrijdingsmiddel K-Othrine inzetten. Een spuitmiddel, te gebruiken in combinatie met een drukspuit, in woningen, stallen of opslagplaatsen.