9.4 / 10Klantbeoordelingen

Vliegenval kopen?

Een vliegenval is een uitstekend hulpmiddel voor het beperken van vliegenoverlast binnen, op het terras of in de stal. Hier vind je een ruim assortiment aan de beste vliegenvallen.

Hoe werkt een vliegenval?

In de meeste vliegenvallen zit een sterk geurende lokstof die zeer aantrekkelijk is voor vliegen. Zodra vliegen in de val kruipen, kunnen ze er niet meer uitkomen en gaan ze dood. In een vliegenvanger doe je dus de lokstof die er al bij zit. Is de lokstof op dan kun je vaak een navulling los bijbestellen.

Daarnaast bestaan er vallen in de vorm van vliegen plakstrips. De vliegen plakstrips bevatten een lijmlaag met lokstof en meestal zijn ze voorbedrukt met een patroon van vliegen. Zodra een vlieg op de plakstrip komt zit hij vast en gaat hij snel dood.

Vliegenval voor buiten

Als je buiten last van vervelende vliegen hebt in je tuin op het terras dan zet je een vliegenzak in. Daarnaast is het vaak zo dat als je binnen vliegenoverlast hebt dat je buiten moet beginnen met bestrijden. Een vliegenvangzak is een zeer effectief middel met waarmee je met lokstof veel vliegen aantrekt en vangt.

Bij ons verkrijgbaar de Redtop vliegenval in 3 of 8 liter. Van de BSI vliegoplossingen vind je hier de BSI vliegen vangzak voor eenmalig gebruik. De BSI vliegenval is herbruikbaar en daarmee uitermate ecologisch.

In de vliegenzakken doe je de lokstof gemengd met (warm) water, vervolgens hang je de zak makkelijk op aan een takje in een boom of aan een haakje. Zorg ervoor dat de val op een afstand van zo`n 10 meter van een gebouw zit en niet dichterbij dan 5 meter van mest- of composthopen.

Specificaties vliegenzakken:

 • Met aantrekkelijke geurstof welke vliegen aantrekt.
 • Zonder chemicaliën.
 • Gebruik op terras, bij groene container, in de stal.
 • Werkt tot wel 3 maanden.
 • In wegwerp en navulbaar variant verkrijgbaar.
 • Lokstof navulling voor BSI vliegenval verkrijgbaar.
 • Redtop vliegenzak navulling met lokstof en plastic opvangzak.

Tips gebruik vliegenzakken:

 • Giet met een kleine gieter water in de zak.
 • Hang de vliegenzak op een licht windvrije, bij voorkeur zonnige plaats.
 • Gooi de gebruikte val weg op de vuilnisophaaldag.
 • Hang een nieuwe zak alvast zo`n 3 à 4 dagen op voordat je de oude verwijderd.

Vliegenval voor binnen

Bij ongewenste vliegen in huis is een makkelijke oplossing het inzetten van vliegen plakstrips of kleine design vliegenvallen, die je in het venster op de hoek plaatst. De meeste vliegenvallen zijn gemaakt met vliegen lokstof en een plakstrip van lijm. Op de plakstrip blijven de vliegen op de lijmlaag vast zitten. Ook worden vliegen aangetrokken door vallen met felle (fluorescerende) kleuren. Daarna vliegen ze tegen de plakstrip aan waar ze vast blijven kleven.

Wist je dat die kleine bruine vlekjes aan de zijkant op het venster onderaan je raam van vliegen afkomen; het zijn vliegen strontjes.

Vliegen plakstrips

De vliegen plakstrips zijn in verschillende formaten beschikbaar. Van kleine rolletjes vliegenvangers, vliegenvangplaten van 30cm lengte tot grote vliegen vangrollen van wel 100 meter lang. Bij de vangrollen rol je een klein stukje af en zodra deze vol zit knip je die af en rol je weer een nieuw stukje af. Naast de rollen zijn er ook vliegenlinten met een katrol systeem welke ideaal zijn in stallen. Een oplossing voor grote overlast van vliegen of voor een enkele vervelende ongewenste vlieg.

Vliegenoverlast in de koeienstal

Ook kunnen vliegen behoorlijk vervelend zijn voor koeien. Een hulpmiddel om van vliegenoverlast af te komen is een vliegenval extra large ( vliegenlijmband xxl) van 100 meter voor in de koeienstal. Andere vliegenval oplossingen in de stal zijn Flysons Fly Trap of Flysons Flytube kleefplaten, Pest-Stop vliegenlint of een vliegenrol van 2,4 of 10 meter. Naast vliegenvallen kunnen ook goede bestrijdingsmiddelen tegen vliegen in de stal ingezet worden.

Specificaties vliegenvangers met plakstrip:

 • Werkt met aantrekkelijke fruitgeur of aantrekkelijke felle kleuren in combinatie met een plakstrip.
 • Gebruik binnen in huis, op veranda`s, in kassen, in stallen.
 • Merken: Aeroxon, Swissinno, Green Protect.
 • Geen insecticiden.
 • Werkzaam tussen de 2 tot 3 maanden.

Naast vliegenvallen zijn er ook goede bestrijdingsmiddelen tegen vliegen in huis.

Voor het bestrijden van vliegen zet je vliegenvallen in!

Vliegen op paarden

Om de overlast van vliegen rondom paarden te beperken kun je naast vliegwerende middelen een vliegenval voor paarden inzetten. Deze vliegen, genaamd dazen, kun je effectief bestrijden met de H-trap of MT-trap.

✅ Ja ik wil van mijn vliegenplaag af met een vliegenvanger!

Ben jij eruit welke vliegenval het wordt? Bestel op werkdagen voor 15.00 uur en ontvang de volgende dag de beste vliegenval al in huis.

Mocht je er toch nog niet uitkomen dan kun je altijd rekenen op advies van onze professionele vliegenbestrijding adviseur. Onze ongediertespecialisten hebben jarenlange ervaring met producten om vliegen te bestrijden en weten vrijwel voor elke situatie een oplossing.